7/7/13

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τις απολύσεις στους ΟΤΑ

Μετά την απαίτηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – και με υπουργό τον κ. Μητσοτάκη – να αποσταλούν μέσα σε 2 μέρες, δηλ. μέχρι τη 28/6/2013 οι φάκελοι του προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, 90 περίπου εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού και στη διαδημοτική επιχείρηση βρίσκονται μπροστά στην απειλή να χάσουν οριστικά τη δουλειά τους και να πεταχτούν στο δρόμο.

Ο αριθμός των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ανάλογο καθεστώς σε όλη την Ελλάδα φτάνει τους 6.000. Απ’ ότι φαίνεται οδηγούνται και αυτοί στο κρεβάτι του Προκρούστη της τρόϊκας και της εσωτερικής δικομματικής κυβέρνησης στην απαίτηση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων για απόλυση 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Εξ άλλου είχαν προαναγγείλει ότι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και της Παιδείας θα αναζητηθούν τα επόμενα θύματα μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού κράτησαν υπό ομηρία τόσα χρόνια με το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όλο αυτό τον κόσμο, τώρα ως συγκυβέρνηση τους απολύουν!
Όμως πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Και περίπου 90 οικογένειες γείτονες, φίλοι μας στα Χανιά με μια μονοκοντυλιά σε μια μέρα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και οι περισσότεροι από αυτούς στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων.
Δεν είναι αλήθεια υποκριτική η στάση των παρατάξεων στο Δήμο Χανίων που ψήφισαν για την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους στις 1/6/2013 με 1,5 εκατομμύριο ευρώ ή της Διοίκησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. που στις 19/7/2013 θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό για παραχώρηση μέρους της αποκομιδής στο Δήμο Χανίων σε εργολάβο με 3 εκατομμύρια ευρώ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τώρα και πάρα πολλά χρόνια έχει τη σαφή και κρυστάλλινη θέση της μονιμοποίησης όλων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι πολιτικές των μνημονίων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν στην ανεργία και τη φτώχεια συνανθρώπους μας, συντοπίτες μας δεν πρέπει να περάσουν.
Πρέπει να συναντήσουν ένα μέτωπο αλληλεγγύης και αντίστασης από όλους εμάς.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κλείσουν σπίτια στα Χανιά και σ’ όλη την Ελλάδα.
Να δημιουργήσουμε μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και το ξεπούλημα των κοινωνικών δομών που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates