7/7/13

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Την Παρασκευή 5 Ιούλη 2013, ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη, επισκέφτηκαν το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον προϊστάμενο κ. Κώστα Φουρναράκη και από το προσωπικό του Αρχείου, για τη λειτουργία του ιδρύματος και τα χρονίζοντα προβλήματα του σημαντικότερου περιφερειακού Αρχείου της Ελλάδας.

Τα μεγάλα προβλήματα, όπως η άμεση ανάγκη μεταστέγασης και η τραγική έλλειψη προσωπικού, για τα οποία το κράτος αλλά και η τοπική αιρετή διοίκηση επιδεικτικά αδιαφορεί, παροπλίζουν και υπονομεύουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσης των ουσιωδών αυτών ζητημάτων, καθώς και οι δυνατότητες παρέμβασης του βουλευτή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στηρίζει έμπρακτα την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας και πάντα βρίσκεται στο μετερίζι του αγώνα για τις αξίες αυτές, που δεν αφορούν μόνο στενά την Ελλάδα, αλλά είναι πανανθρώπινες.
Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, ένα δημόσιο ίδρυμα το οποίο εδρεύει στα Χανιά από την ίδρυσή του το 1920, προσφέρει ιστορικές γνώσεις, εκπαίδευση και πολιτισμό στις νεώτερες γενιές και στους ερευνητές της ιστορίας μέσα από πολυάριθμες ιστορικές πηγές που ξεκινούν από το 1821 μέχρι τις μέρες μας.
Χρέος όλων μας, όσοι πιστεύουμε στην παράδοση και στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι να στηρίξουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για τη συνεχή και εύρυθμη λειτουργία του.

Το Γραφείο Τύπου
του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates