2/8/13

Μπράβο Σκουλάκη! Το καλό παιδί της Τρόικας, απέδειξε πως η Δημοτική Αστυνομία είναι άχρηστη στο Δήμο


Απεδειξε στην πράξη ο Σκουλάκης πως θεωρεί άχρηστη τη Δημοτική Αστυνομία. Ο Δήμαρχος που θα μείνει στην ιστορία ως το "καλύτερο παιδί" της Τρόικας, ξεπούλησε τους συναδέλφους του ανά την Ελλάδα που αντιδρούν στην κατάργηση μιας σημαντικής αρμοδιότητας των ΟΤΑ και απέδειξε πως η δημοτική αστυνομία  μπορεί κάλλιστα να υποκατασταθεί από την ΕΛΑΣ. 
Στα Χανιά ξεχύθηκαν τα όργανα της Αστυνομικής Δ/νσης Χανίων αμέσως μετά τη συμφωνία του Μανώλη Σκουλάκη με τον αστυνομικό δ/ντή Αρτέμη Κουτσαυτάκη, να ασκούνται οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας από την ΕΛΑΣ μέχρι  23.9.2013, οπότε και οι αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων στη δημοτική αστυνομία θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε όπως υπάρξει άμεση συνδρομή και υποστήριξη των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην πόλη των Χανίων αλλά και στις περαστικές περιοχές, εν’ όψει μάλιστα της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα έγινε γνωστό πως από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. - με τη συνδρομή της ΔΙΑΣ/ΟΠΚΕ – θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων καταπολέμησης της επαιτείας και του παραεμπορίου στην Παλιά Πόλη και στις παραλίες (μασέρ, κ.α.) του Δήμου.

Η ανταπόκριση της Αστυνομικής Δ/νσης ήταν άμεση, καθώς μέσα σε λίγες ώρες έστειλε στο αυτόφωρο 47 καταστηματάρχες και μικροπωλητές όχι μόνο από τα Χανια αλλά και από άλλους Δήμους. Οι 47 περιπτώσεις που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, αφορούν σε παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και παράνομους μικροπωλητές που εντοπίστηκαν σε περιοχές της Παλιάς Πόλης, του Πλατανιά, της Αγ. Μαρίνας, της Αλμυρίδας, της Πλάκας, των Καλυβών, του Καβρού, της Γεωργιούπολης και της Παλαιόχωρας.
Παράλληλα, η αστυνομία, το έργο της οποίας έχει επιφορτιστεί εξαιτίας των νέων δεδομένων στη δημοτική αστυνομία αλλά και λόγω των απαιτήσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου, προχώρησε σε 8 συλλήψεις για μέθη σε οδηγούς που βγήκαν στο δρόμο έχοντας καταναλώσει άνω του επιτρεπόμενου ορίου αλκοόλ. Επίσης βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις από την Τροχαία.


Απορίας άξιον είναι, πώς κινητοποιήθηκε έτσι ξαφνικά η αστυνομική Δ/νση που προφανώς περίμενε τόσον καιρό έναν....Σκουλάκη για να της δώσει το πράσινο φως για να βγάλει έξω τους υπαλλήλους της, αποδεικνύοντας έτσι, πώς και ανθρώπινο δυναμικό έχει και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στο έργο της.


Οσο για τον Δημαρχο επιβεβαίωσε μόνος του αυτό για το οποίο τον κατηγόρησε ο ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Χανίων Μανώλης Νταγκουνάκης: "Ο Δήμαρχος εσκεμμένα, σκόπιμα και συνειδητά, είπε ψέματα για το έγγραφό μας, με σκοπό να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο”
Είχε προηγηθεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε χθες, για το αίτημα του συλλόγου εργαζομένων να εκδοθεί απόφαση Δ.Σ. του Δήμου με την οποία να δηλώνεται η αντίθεση του Δήμου Χανίων με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και με το μέτρο της διαθεσιμότητας.
“Εμείς ζητάμε στο έγγραφό μας, να πάρουνε την ίδια απόφαση που πήρανε το Νοέμβρη για τους προηγούμενους που απολυόταν. Να μην υπογράψουν δηλαδή καμία πράξη διαθεσιμότητας και να μην στείλουν τα ονόματα στο Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ο Δήμαρχος όμως είπε συνειδητά ψέματα ότι του ζητήσαμε να μην εφαρμόσει το νόμο.
Όπως συνειδητά ψέματα είπε την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο εφαρμογής ομόφωνης απόφασης γενικής συνέλευσης, να δουλεύουν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, επτάωρο πενθήμερο κι εκείνος τους εκβίαζε ότι εάν σε μία ώρα δεν του βγάλουν κυκλικό ωράριο, θα τους πάει στον Εισαγγελέα” είπε ο κ. Νταγκουνάκης.
Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το συγκεκριμένο θέμα να μην “ανοίξει”, αφού ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τέτοια απόφαση έχει ήδη ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Υπέρ του αιτήματος του συλλόγου εργαζομένων τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, ο κ. Σκουλάκης, φανερά ενοχλημένος, τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης που καλύπτουν πλήρως τη θέση του Δήμου Χανίων.
“Η πόλη διαλύεται, η κοινωνία διαλύεται κι εμείς ερχόμαστε εδώ να λαϊκίζουμε”, είπε χαρακτηριστικά. “Θέλετε παραιτήσεις; Εγώ πρώτος να παραιτηθώ. Αλλά θα άλλαζε κάτι;” επεσήμανε, ανακοινώνοντας ότι την Πέμπτη το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ, για την παράλληλη άσκηση των αρμοδιότήτων της δημοτικής αστυνομίας.
“Τον παραδίδουμε στους εργαζόμενους να τον κρίνουν. Αλλά τι να περιμένεις από έναν δήμαρχο που πρώτος ψήφισε το μνημόνιο που μας απολύει κι έρχεται και το εφαρμόζει συνειδητά εδώ”, σχολίασε ο κ. Νταγκουνάκης.

Ο αμετανόητος κ. Σκουλάκης υπέγραψε για άλλη μια φορά, μια κακή υστεροφημία στο κλείσιμο της πολιτικής του καριέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates