2/8/13

Το εξώδικο κατά Στουρνάρα από τους λογιστές των Χανίων

Παράνομη, αντισυνταγματική και εγκληματική χαρακτηρίζουν τη στάση του Στουρνάρα προς τους ελληνες φορολογούμενους, οι φοροτεχνικοί - λογιστές 4 συλλόγων που συνυπογράφουν το εξώδικο προς τον Υπουργό. Ερχονται κι αυτοί να συνταχθούν με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγανακτούν ενάντια στην εγκληματική οργάνωση που έχει καταλάβει την εξουσία της χώρας μας.
Το εξώδικο συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου των Χανίων και συνυπογράφουν και οι:
Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αθηνών – Πειραιώς, Συλλόγου Λογιστών Πάρου – Αντίπαρου.


Σε αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί -και συνεχίζουν να υπάρχουν- στο θέμα της συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ζητείται η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο:
«…Επειδή καταλύεται κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου στους πολίτες – φορολογούμενους αλλά και σε εμάς τους φοροτεχνικούς - λογιστές, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε με σιγουριά πότε και με ποιό περιεχόμενο θα υποβάλουμε τις φορολογικές δηλώσεις.
Επειδή με την παραπάνω πρακτική σας εξωθούμαστε σε σωρεία λαθών με άμεση επίπτωση α) στην επιστημονική μας ιδιότητα και παρουσία, β) στην κοινωνική μας ευθύνη και, γ) δεδομένου των οικονομικών συνθηκών, στην οικονομική κατάσταση των πελατών μας φορολογουμένων.
Επειδή κατά συνέπεια αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις λοιπές μας, επαγγελματικές μας και όχι μόνο, υποχρεώσεις προς τους πελάτες μας (επιχειρήσεις) με κίνδυνο παραλείψεων, που σε μελλοντικό πιθανό έλεγχο μπορεί να επιφέρουν σωρεία ποινικών, αστικών και διοικητικών κυρώσεων για εμάς και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες...
... Επειδή οι αποφάσεις του Υπουργείου Σας δεν σέβονται θεμελιώδεις και συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές, όπως την αρχή της νομιμότητας, την αρχή της επιείκειας, την αρχή της καλής πίστης, την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου, την αρχή της αναλογικότητας.
Επειδή οι ενέργειες των οργάνων του Κράτους πρέπει να μην είναι αντίθετες προς τους κανόνες του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού δικαίου και των νομοθετικών πράξεων και οι ενέργειες της διοίκησης να είναι σύμφωνες ή να βρίσκονται σε αρμονία με τους κανόνες αυτούς.
Επειδή δεν δικαιούστε, λόγω των δικών σας πράξεων ή παραλείψεων, για τις οποίες δεν είναι υπαίτιος ο φορολογούμενος πολίτης, να αγνοήσετε την πραγματική ανικανότητά μας να ανταποκριθούμε προσηκόντως στα καθήκοντά μας...
... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξή μας για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας,(από οποιαδήποτε αιτία κι αν προέρχεται)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την παράνομη, αντισυνταγματική ως και συχνά εγκληματική, τόσο για εμάς όσο και τους φορολογούμενους, στάση του υπουργείου Σας.
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ, αφού συνεκτιμήσετε τα παραπάνω περιστατικά, όπως:
α) ανταποκριθείτε άμεσα με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων μας,
β) εξασφαλίσετε την αξιοπρέπεια στην εργασία μας, γιατί η αξιοπρέπεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κοινωνία, ο μόνος ασφαλής δρόμος διεξόδου από τη φτώχεια και παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής,
γ) ορίσετε ΑΜΕΣΑ νέο εύλογο χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να λήγει πριν την 30η Σεπτεμβρίου 2013.
Διαφορετικά σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ απερίφραστα ότι α) δεν δυνάμεθα να αναλάβουμε καμία ευθύνη έναντι κανενός για την μην έγκαιρη υποβολή αυτών, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα, αλλά σε πασιφανείς λόγους ανωτέρας βίας και β) θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες και ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση και διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των φορολογουμένων και των φοροτεχνικών – λογιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates