28/8/13

Το κόλπο με τα Δημοτικά Τέλη. Υπέρογκες αυξήσεις πριν από ένα χρόνο, για να "παγώσουν" ενόψη των δημοτικών εκλογών!

Στα ίδια επίπεδα με το 2013 θα κυμανθούν το 2014 τα δημοτικά τέλη στο δήμο Χανίων καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην επιβληθούν αυξήσεις, "αναγνωρίζοντας και την οικονομική κατάσταση των δημοτών". Στην πραγματικότητα πρόκειται για το παλιό γνωστό κόλπο των δημοτικών αρχών, να κάνουν μαζεμένες τις αυξήσεις ένα-δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές για να μπορούν να "παγώνουν" τα τέλη την τελευταία χρονιά της θητείας τους, όταν υποτίθεται ότι οι αυξήσεις θα έχουν...ξεχαστεί!


Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε στους Χανιώτες ότι μόλις πριν ενα χρόνο, ενα ολόκληρο κίνημα είχε ξεσηκωθεί στα Χανιά,  από ενεργούς πολίτες τριών Δημοτικών ενοτήτων, ενάντια στις υπέρογκες αυξήσεις των Δημοτικών Τελών που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν το 00%! Εμπειρος σπεκουλαδόρος ο Δήμαρχος, αρνήθηκτε τότε να δεχθεί το αίτημα που υπέγραφαν 3.000 συμπολίτες μας δείχνοντας το χειρότερο αλλαζονικό πρόσωπο  του πάλαι ποτέ κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, για να επιστρέψει λίγους μήνες μετά και να μας πει πως αποφάσισε μόνος του να μειώσει τα τέλη. Για την ιστορία ανατρέξτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας.

Με βάση την τελευταία απόφαση, στα επίπεδα του 2013 παραμένουν τα τέλη, λαϊκών αγορών, υπαίθριου εμπορίου, δικαιώματος βοσκής, εμπορίας πόσιμου ύδατος, κοινόχρηστων χώρων, διαφήμισης, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), ηλεκτροδότησης χώρων, δημοτικών κοιμητηρίων και ελεγχόμενης στάθμευσης. Και πάλι όμως, τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης που είναι τα ψηλότερα ειδικά για το Ακρωτήρι, δεν αναφέρονται στην απόφαση.

Με την ίδια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ορίζονται και τα τέλη χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου για τα γυμναστήρια Κλαδισού, Σούδας, Παλιάς Ηλεκτρικής, Καμπανίου Δαράτσου, Περιβολίων, Σταλού, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας και όλα τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates