4/9/13

Μετά τον άφραγκο τουρισμό πάτωσαν τα μαγαζιά των Χανίων και στις εκπτώσεις!

Δεν έφτανε ο...άφραγκος τουρισμός, δε δούλεψαν κι οι εκπτώσεις στη χανιώτικη αγορά. Το καλοκαίρι τελειώνει με αρνητικό πρόσημο όπως δείχνει έρευνα του εμπορικού συλλόγου Χανίων και με ακόμα χειρότερες προοπτικές για το χειμώνα, που προβλέπεται να είναι ο χειρότερος από τότε που ξεκίνησε η κρίση (αφού γενικεύεται η επίθεση στα εισοδήματα και πολλαπλασιάζονται οι απολύσεις στο δημόσιο που κρατάει ζωντανή την αγορά), παρά την οργιώδη "διασπορά ψευδών ειδήσεων" και πλαστής αισιοδοξίας περί ανάπτυξης που προσπαθούν να μας περάσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 
Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου του Εμπορικου Συλλόγου "με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και η φετινή εκπτωτική περίοδος για τις χανιώτικες επιχειρήσεις . Για άλλη μια φορά η αγορά δεν κατόρθωσε να ανακάμψει και δυστυχώς το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο . Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την μηνιαία τηλεφωνική έρευνα που διενεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τον Ιούλιο υπήρξε πτώση κατά μέσο όρο 18 % και τον Αύγουστο 14%.
Μοναδικό θετικό στοιχείο , το ότι τον Αύγουστο από τις 50 επιχειρήσεις που ρωτήθηκαν υπήρξαν 17 που είχαν αύξηση του τζίρου ενώ τους προηγούμενους μήνες και οι 50 ερωτώμενες επιχειρήσεις είχαν πτώση .Το στοιχείο αυτό όμως θεωρείται πρόσκαιρο και περιμένουμε από το κράτος να κάνει επιτέλους τις ουσιαστικές εκείνες κινήσεις που θα συντελέσουν στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά και στην ελάφρυνση των φοροδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates