4/9/13

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλοί αγώνες, ένας στόχος: η ανατροπή της κυβέρνησης

Πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ελληνικός λαός, «παρά τη φάση της βουβής οργής» που διέρχεται, μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του και να διεκδικήσει διέξοδο σωτηρίας με μια πολιτική λύση, δηλαδή μέσα από τις κάλπες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό ζήτημα κυριαρχίας της χώρας, μετά και τη συζήτηση στη Γερμανία για τη χορήγηση νέου δανείου στην Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγνωρίζοντας επιτέλους την ανάγκη για ενιαιοποίηση όλων των αιτημάτων, τη δημιουργία κοινού συνδικαλιστικού μετώπου που θα παρακάμπτει τις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με ένα στόχο,  την πτώση της κυβέρνησης με μόνη αποτελεσματική μέθοδο μια γενική απεργία διαρκείας, οι συνδικαλιστές αλλά και η ίδια η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την πολυαναμενόμενη από το σύνολο του αγωνιζόμενου λαού στροφή  στην ύστατη μορφή κινητοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από την τελευταία πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
....." Όμως, σήμερα, μετά από μεγαλειώδεις παλλαϊκές κινητοποιήσεις (πλατείες, 28η Οκτωβρίου του 2011, πανελλαδικές απεργίες κοκ), πάμπολλους τοπικούς και επιμέρους εργατικούς αγώνες, τη σαφή καταδίκη της πολιτικής αυτής στις εκλογές του 2012 έχουμε την πείρα να κατανοήσουμε ότι αυτή η πολιτική δεν αναχαιτίζεται τμηματικά. Δεν υπάρχει επιμέρους νίκη που μπορεί να επιτευχθεί, δεν υπάρχει τμήμα των λαϊκών τάξεων που θα γλιτώσει. Το μνημονιακό καθεστώς είναι ανελαστικό σε κάθε λαϊκό αίτημα, γι’ αυτό ο μόνος δρόμος που του μένει είναι ο αυταρχισμός και η περιστολή της δημοκρατίας. Η μνημονιακή παράταξη καταστρατήγησε βάναυσα –κι εξακολουθεί να το κάνει– θεμελιώδεις προϋποθέσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος: τη συνταγματική νομιμότητα, τη δημοκρατική κοινοβουλευτική πρακτική, και κυρίως τη διαρκή εναρμόνιση της πολιτικής με τη λαϊκή βούληση, με την έκφραση του λαϊκού παράγοντα είτε μέσω των εκλογών, είτε μέσω των κινηματικών εκδηλώσεών του. 
Επίσης, ό,τι μέχρι σήμερα αποτελούσε μερική ήττα για την κοινωνία και τα κινήματα (μείωση εισοδημάτων, ανεργία, διάλυση ή καταστολή μεγαλειωδών κινητοποιήσεων, ατελέσφοροι αγώνες) από αύριο θα μπορούσε να σημαίνει κατάρρευση της συλλογικής συνείδησης, αποδοχή των τετελεσμένων και στροφή προς συντηρητικές ατομικές λύσεις. 

Απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως κεντρικό κοινό στόχο όλων των κινητοποιήσεων και των αγώνων σε όλους τους τομείς και για όλα τα ζητήματα την πτώση της κυβέρνησης υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης."
Ακόμα πιο συγκεκριμένος, στο ίδιο σκεπτικό γίνεται ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα ΕΠΟΧΗ:  "Στη σύσκεψη των ομοσπονδιών εκτιμήθηκε ότι αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Και απαιτούνται κοινοί και συντονισμένοι αγώνες για να τους σταματήσουμε.
Απαιτείται μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τελικά αποφασίστηκε να κατατεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των καθηγητών που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, όλες οι απεργιακές προτάσεις (48ωρη ή πενθήμερα επαναλαμβανόμενα) για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Μια μεγάλη μάχη αρχίζει…"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates