4/9/13

Παρακρατικοί μηχανισμοί του Σαμαρά ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση για να τα ρίξουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Τρομοκρατική επίθεση - προβοκάτσια θα επιχειρήσει να στήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιώντας τους παρακρατικούς μηχανισμούς της άκρας δεξιάς, με σκοπό να δημιουργήσει τεχνικό κλίμα  αποσταθεροποίησης και να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την κορύφωση της παγιωμένης πια τακτικής αποδυνάμωσης των λαϊκών διαμαρτυριών με στημένες επιθέσεις όπως έγινε στη Marfin και στο κάψιμο της Αθήνας από το 2008, προβοκάτσιες που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να ενοχοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει αποδειχτεί περίτρανα με εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι αυτοί που κάνουν επιθέσεις και κατακαίνε την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις κάθε φορά δεν είναι άλλοι, από παρακρατικές ομάδες που πρόσκεινται στην  ακροδεξιά και δρούν για λογαριασμό της ασφάλειας με εντολή της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο που ολες οι ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αφήνει στο HOT DOC του Αυγούστου ανάλογα υποννοούμενα για τη "Σέχτα των Επαναστατών".
Οι παρακρατικοί του Σαμαρά  δε θα διστάσουν να χτυπήσουν ακόμα και δικούς τους ανθρώπους προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους,  καθώς ο ίδιος επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές και ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής που το χειμώνα θα φτάσει στο απόγειό της με το ολοκληρωτικό ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και την παράδοση της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής λειτουργίας στην τρόικα που το χει ήδη απαιτήσει.
To σχέδιο Σαμαρά αποκαλύπτει εξ απαλών ονύχων η ιστοσελίδα alterthess.gr σύμφωνα με την οποία "την αντικατάσταση της θεωρίας των δύο άκρων, από ένα νέο σχήμα, άμεσης σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, φαίνεται ότι επιχειρεί εδώ και δύο μήνες η κυβέρνηση, με τον Σεπτέμβρη να είναι ο μήνας που θα κορυφωθεί η προσπάθεια αυτή.
Ήδη από τις αρχές Αυγούστου ενημερωτικά site και εφημερίδες του χώρου της δεξιάς προετοιμάζουν το έδαφος για τη συγκρότηση του νέου επικοινωνιακού σόου της κυβέρνησης, χωρίς να έχουν αποσαφηνίσει ακόμη τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί ο δημόσιος λόγος της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι διαρροές και “περίεργα” δημοσιεύματα κινούνται μεταξύ ασύνδετων πληροφοριών για τρομοκρατικά χτύπηματα και συνωμοσιολογικά σενάρια για γενικευμένες ταραχές με την ευθύνη της αντιπολίτευσης.
Το σίγουρο είναι πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο, που τους επόμενους μήνες θα πάρει σάρκα και οστά και στόχο έχει να επαναφέρει το χαρτί της σταθερότητας και της κοινωνικής ειρήνης, παρουσιάζοντας το ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα μηχανισμό αποσταθεροποίησης των πάντων και την κυβέρνηση ως εγγυήτρια δύναμη της εξόδου της χώρας από την κρίση.
Στη κυβέρνηση μάλιστα θεωρούν ότι δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ακόμη και σε περίπτωση κυβερνητικής κρίσης και πιθανής προσφυγής στις κάλπες, ώστε να αποδοθεί σε ένα σχέδιο ανατροπής και όχι στην αποτυχία του κυβερνητικού έργου.
Το σενάριο της αναταραχής
Η αρχή γίνεται πριν από ένα μήνα με επίσημη διαρροή των Μπαλτάκου και Μουρούτη προς τα ΜΜΕ, παραθέτοντας απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ισχυρίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει ένα σχέδιο αναταραχής για το Φθινόπωρο. Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ ανέφερε πως “κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό είπε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που πέρασε στα ψιλά, ωστόσο δεν είναι. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για γενικευμένη αναταραχή,από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα:
«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος».
Μόλις δύο ημέρες μετά το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδίδει μια ανακοίνωση πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, εκφράζοντας την άποψη Σαμαρά με τον πιο επίσημο και θεσμικό τρόπο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο, για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Η κυβέρνηση δηλαδή προσπαθεί εντέχνως να καλλιεργήσει μια εικόνα ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου, χρωματίζοντας και απαξιώνοντας προκαταβολικά τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις. Η πεποίθηση αυτή ενισχύεται από στοχευμένες δηλώσεις υπουργών για συγκεκριμένους χώρους. Ο Καψής επιτίθεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς τους καταληψίες ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ενώ η επίθεση στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κορυφώνεται ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα.
Εντολή εκκένωσης των καταλήψεων
Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, φαίνεται ότι σατο Μαξίμου παίρνουν την απόφαση να εξαπολύσουν επίθεση στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, με πρώτο στόχο την εκκένωση των καταλήψεων. Έτσι γινόμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης κατασταλτικής επιχείρησης των τελευταίων ετων, με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και τελευταίο σταθμό την εκκένωση του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη. Συχνά μάλιστα οι αστυνομικές επιχειρήσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι αποτέλεσαν σημείο σύγκρουσης της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, με την αξιωματική αντιπολίτευσση να στήνεται στον τοίχο και από μερίδα των ΜΜΕ.
Τρομοκρατικό χτύπημα ενόψει
Παρόμοια δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών της ΝΔ συνεχίζονται όλο τον Αύγουστο για να φτάσουμε, στο περασμένο Σαββατοκύριακο -μία εβδομάδα πριν από τη διαδήλωση της ΔΕΘ- όπου παρατηρείται μια ακόμη μεταστροφή στα σενάρια τρόμου. Πλέον η άποψη ότι το Σεπτέμβρη θα υπάρξουν ταραχές είναι γενικευμένη, με σαφείς αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τα ρεπορτάζ επενδύονται και με άρωμα τρομοκρατίας.
Έτσι σε μεγάλες και “σοβαρές εφημερίδες” -Βήμα, Έθνος κ.α- φιλοξενούνται ρεπορτάζ που προαναγγέλουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο Σεπτέμβρη.
Σε επιφυλακή βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛΑΣ, αναμένοντας ένα νέο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Σεπτέμβριο. Αξιοποιώντας πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική έχει αυξήσει την φρούρηση σε 1.000 πολιτικούς και αστυνομικούς στόχους” αναφέρουν τα δημοσιεύματα και συμπληρώνουν την επιχειρηματολογία για το επικείμενο χτύπημα με εκτιμήσεις που εδράζονται στην ακλόνητη άποψη ότι “ο Σεπτέμβρης ήταν ανέκαθεν μήνας αύξησης της τρομοκρατικής δράσης!”.
Πρώτο test η ΔΕΘ
Τα τρομολαγνικά σενάρια αναμένεται να πάρουν σάρκα και οστά, κτά τη διαδήλωση της ΔΕΘ. Κυβέρνηση και υπουργείο Δημοσίας Τάξης, έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο -διαβάστε αναλυτικά αύριο στο alterthess- που χαρακτηρίζεται από το δόγμα μηδενικής ανοχής, αλλά και την προσπάθεια να παρουσιαστούν οι διαδηλωτές ως στασιαστές και εχθροί της δημοκρατίας. Ακριβώς με αυτή την αντίληψη τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα είναι δρακόντεια, ενώ ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές εγκάθετους και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, πο9υ προσπαθούν για την αποτυχία του κυβερνητικού προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates