10/9/13

ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες των εκπαιδευτικών

Στις 11 Σεπτέμβρη 2013, τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν με 16.000 λιγότερους καθηγητές, με 15000 μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ χωρίς τον τομέα που είχαν διαλέξει να φοιτήσουν και χωρίς τους καθηγητές τους, με νόμους που θα ψηφιστούν μετά το άνοιγμα των σχολείων, με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%, με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε μέρα, χωρίς μελέτη που να υποστηρίζει την μια ή την άλλη αλλαγή, με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους μπροστά σε ένα εξεταστικό λαβύρινθο που ξεκινά με εξετάσεις τύπου πανελληνίων από την Α΄ Λυκείου τόσο στα γενικά Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ, που θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα των παιδιών από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες να πάρουν απολυτήριο.
Χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν στην κυριολεξία έξω από τα σχολεία.
Για τα Χανιά εκτιμάται ότι, αν δεν ανατραπεί αυτή η πορεία, σε βάθος τριετίας θα έχουμε 24 τμήματα μαθητών λιγότερα, δηλαδή δυο Λύκεια λιγότερα μόνο στο Δήμο Χανίων.
Τα οράματα και οι προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, μετατρέπονται με τον καινούργιο νόμο σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.
Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν με τη δαμόκλεια σπάθη της διαθεσιμότητας, της απόλυσης, της αναγκαστικής μετάθεσης, της τιμωρητικής αξιολόγησης, της παραπέρα μείωσης των αποδοχών τους, των ιατρικών και ασφαλιστικών τους καλύψεων.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: Οι μόνιμοι διορισμοί είναι μηδενικοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών με το σταγονόμετρο, τα νηπιαγωγεία σε νοικιασμένα μαγαζιά, τα προνήπια σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Η υποχρηματοδότηση μεταθέτει το βάρος ακόμη και των πάγιων δαπανών στις πλάτες των γονέων. Οι εκπαιδευτικοί με την πλάτη στον τοίχο καλούνται να προσφέρουν το καλύτερο εκ των ενόντων. Οι συγχωνεύσεις και τα υπερπλήρη τμήματα είναι το άμεσο μέλλον.
Μπροστά σ’ αυτή την αφόρητη κατάσταση που επέβαλαν οι πολιτικές των μνημονίων εις βάρος της παιδείας και της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες των εκπαιδευτικών για ουσιαστική μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς, και για σταθερή, μόνιμη, αξιοπρεπή εργασία στους εκπαιδευτικούς.
Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς και τους μαθητές, κάθε εργαζόμενο, κάθε πολίτη.

Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Με ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΕΙ και θα ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
αυτή την πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates