11/9/13

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με την ελπίδα, να πραγματοποιηθούν οι ευχές για «καλή χρονιά», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να γνωρίζετε το μέγεθος των δυσκολιών που θα συναντήσουμε μαζί, από σήμερα κιόλας.
  • Mεγάλος αριθμός νηπίων δε θα μπορέσουν να πάνε σε κανένα σχολείο, αφού παιδικοί σταθμοί δεν υπάρχουν και στα νηπιαγωγεία επίσημα το κράτος πετάει έξω όλα τα προνήπια.
  • Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες, όπως  χαρτί, γραφική ύλη, θέρμανση, κλπ.
  • Ο «εξορθολογισμός των δαπανών» που λέει η κυβέρνηση, σημαίνει κλείσιμο σχολείων, τάξεις χωρίς θέρμανση, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς σχολικές μεταφορές.
  • Ιδιαίτερα φέτος, με μεγαλύτερη ένταση έρχεται η προσπάθεια της διοίκησης να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Για να το επιτύχουν αυτό, ετοιμάζονται να στοιβάξουν μαθητές συγχωνεύοντας τμήματα, να καταργήσουν το ολοήμερο, να καταργήσουν τα τμήματα ένταξης, να μετακινήσουν υποχρεωτικά παιδιά σε όμορα σχολεία.
Οι επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο «πρόβλημά των εκπαιδευτικών», αλλά είναι πρόβλημα όλων των παιδιών και της κοινωνίας. «Eξοικονομούν» δασκάλους και αντικαθιστούν τη γνώση από μια απλή «φύλαξη». Το καλοκαίρι που μας πέρασε περίπου 5.500 εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να γίνουν διορισμοί για την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν. Τα κενά που δημιουργούνται είναι αδύνατον να καλυφθούν, αφού για τη φετινή χρονιά στα σχολεία θα εργαστούν 16.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί. Πώς λοιπόν θα λειτουργήσουν τα σχολεία;
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος προσπαθεί να μας πείσει για το δικό του success story λέγοντας στα κανάλια πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά! Κανονικά, με υπεράριθμα τμήματα, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς ολοήμερα, χωρίς ενισχυτική διδασκαλία, χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες! Σε ένα μόνο έχει δίκιο ο Υπουργός: στο γεγονός ότι «οι εκπαιδευτικοί βάζουν πλάτη». Βάζουν πλάτη δουλεύοντας παραπάνω, βάζουν πλάτη ξοδεύοντας βενζίνες από την τσέπη τους για να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, βάζουν πλάτη κάνοντας γενική καθαριότητα όπου δεν έστειλαν καθαρίστριες, βάζουν πλάτη κάνοντας εξατομικευμένη διδασκαλία μέσα στην τάξη αφού δεν υπάρχουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, τμήματα υποδοχής, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη, βάζουν πλάτη όντας υπεύθυνοι για τη φύλαξη του σχολείου, το άνοιγμα και το κλείδωμά του κάθε μέρα.
Όλα αυτά λοιπόν, θέλαμε να σας τα κάνουμε γνωστά, σήμερα εδώ στον Αγιασμό και όχι να ακούσετε στην τηλεόραση το βράδυ, πως τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα και οι εκπαιδευτικοί είναι συντεχνία τεμπέληδων και αργόσχολων του δημοσίου! Ο συμπυκνωμένος χρόνος υλοποίησης των «νέων» μέτρων που έρχονται κατευθείαν «απ' τα παλιά» επιτάσσουν την κοινή οργάνωση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί δεν περισσεύουν, αντίθετα χρειάζονται πολλοί περισσότεροι, που θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, για να παρέχεται πολύπλευρη και ολοκληρωμένη μόρφωση στους νέους. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για τη μόρφωση των μαθητών μας και την εργασία μας, είναι αγώνας για την υπεράσπιση δημόσιων αγαθών όπως υγεία και κοινωνική πρόνοια, στο πλευρό του λαού μας.
Αυτό τον αγώνα ζητάμε να τον δώσουμε μαζί, ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, μια πολιτική που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει τους σημερινούς μαθητές μας που έχουν στόχους και όνειρα! Μην αφήσετε κανέναν να κόψει τα φτερά των παιδιών σας, ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για να υπερασπιστούμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates