4/9/13

Νους υγιής εν σώματι υγιεί: ένα δόγμα που καταργεί η κυβέρνηση!

Σε αγαστή συνεργασία υπουργεία και αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, επιχειρούν να εξοντώσουν και να εξαφανίσουν τον Ελληνικό Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.   Στην  εκπομπή “Πολίτης στον Αέρα” με το Γιώργο Γυπάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Χανίων Γιάννης Μπαρτζώκας μας μιλά για την επιχειρούμενη εξόντωση του Ελληνικού Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία της χώρας.
Ακούστε εδώ ολόκληρη την εκπομπή: http://www.kritifm1015.gr/shows/politis4913/


Η διαδικασία πλήρους αφανισμού και κατεδάφισης του ελληνικού αθλητικού οικοδομήματος ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009 με την ουσιαστική κατάργηση μετά από 25 χρόνια των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» ή «Μαζικού Αθλητισμού». Συνεχίστηκε μεθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 και το 2010 ειδικά προς τα τέλη του έτους το σχέδιο μπήκε σε πλήρη εφαρμογή με την κατάργηση των ΤΑΔ (με τον απαράδεκτο τρόπο και τις ανυπόστατες δικαιολογίες που αυτή έγινε), την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων σε δημοτικά και γυμνάσια, την κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονταν στους εν ενεργεία πρωταθλητές δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να συνεχίζουν την προπονητική και αγωνιστική τους δραστηριότητα, την άγρια περικοπή των διατιθέμενων πόρων για τον αθλητισμό με τη μείωση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και την επιλεκτική κατανομή τους, την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων των σχετικών με τον αθλητισμό (με ότι αυτό σημαίνει για τους γνωρίζοντες ελάχιστα από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης), την εγκατάλειψη και απαξίωση των αθλητικών υποδομών, την περικοπή των κονδυλίων για την Ολυμπιακή προετοιμασία, την ανάθεση της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δασκάλους σε πάρα πολλά σχολεία πράγμα το οποίο είναι όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, την κατάργηση μέσα στο 2011 των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, την παντελή απουσία σχεδιασμού για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση για τα επόμενα χρόνια και πολλές άλλες εχθρικές προς τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή ενέργειες που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται. 
Οι διαχειριστές της μιζέριας σήμερα το μόνο που ψάχνουν είναι να αποστερήσουν τον αθλητισμό και από τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους. Έτσι όμως δεν οικοδομούνται υγιείς κοινωνίες, όταν η νεολαία στερείται το συνταγματικά μάλιστα κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μόρφωση, στην Άθληση και τη Φυσική Αγωγή. Το μόνο που οικοδομείται είναι ο πρωταθλητισμός στην παιδική παχυσαρκία όπου έχουμε πάρει ήδη το χρυσό μετάλλιο και στις αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ας ψάξουν λοιπόν τα ευρηματικά μυαλά τους έναν τρόπο να εξασφαλίσουν και σήμερα την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής και βέβαια την σωστή, οργανωμένη και ορθολογική αξιοποίηση της χρηματοδότησης αυτής, διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας πλέον λόγος να συντηρείται το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου.

 Διαβάστε την   Eπιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο  σχετικά με τη μείωση των ωρών της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates