29/11/13

Η προστασία του Ελληνικού Φαρμάκου είναι πατριωτικό καθήκον

του Γιώργου Γυπάκη
Με την υπερψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα και με την καταψήφιση της πρότασης για εξεταστική στα υποβρύχια, επιστρέφει ουσιαστικά, η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, με τον πιο αναξιοπρεπή και χυδαίο τρόπο, υπακούοντας, χωρίς όρους, στην εντολή που έδωσε η γερμανία μέσω της Die Welt πριν από λίγο καιρό. Είναι κρίμα και ντροπή γι αυτούς που καπηλεύονται τον τίτλο "Αριστερά". 
Aλλά οι καπηλεύσεις έχουν φτάσει στο όριο του παραλόγου. Η σύμπλευση με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό βαπτίζεται "αριστερά της ευθύνης" ενώ η αντι-αριστερή υστερία, ο λαϊκιστικός προοδευτισμός, ο φασίζων ψευτο-σοσιαλισμός βαπτίζονται "κεντροαριστερά". Εχουμε χάσει πια το νόημα των λέξεων και των όρων. Ομως η αλήθεια είναι πως όλοι,  έχουμε μετακινηθεί "δεξιότερα"
απ' όπου κι αν βρισκόμαστε.
Γι αυτό ας λύσουμε πρώτα τις παρεξηγήσεις: 
Αριστερός δεν είναι αυτός που λέει σε όλα όχι, αλλά αυτός που επιδιώκει να ξαναχτίσει τον κόσμο, για λογαριασμό των λαών, με ανθρωπιά, ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και δικαιοσύνη. 
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας είναι το πρώτο μέλημα της Αριστεράς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε ατιμώρητους όλους αυτούς που την κατέστρεψαν και πως πρέπει να μείνουμε απροστάτευτοι -σαν αγαθοί πλην τίμιοι πολίτες- απέναντι στη μάχη που θα μας εξαπολύσει το σύστημα, εντος και εκτός της χώρας.
Αν κάποιος δεν θέλει να πορεύεται με τις δικές μας αρχές, δεν φταίμε εμείς γι αυτό. Ο πόλεμος, δεν μπορεί να έχει θύματα μόνο από τη μια πλευρά, δεν μπορεί να το δεχόμαστε αυτό. 

Για τούτο, ας έχουμε έτοιμη την άμυνά μας:
Να διωχθούν ποινικά βουλευτές και υπουργοί σύμφωνα με τους νόμους για εσχάτη προδοσία, να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των μεγάλων σκανδάλων της τελευταίας δεκαετίας με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να κλείσουν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ των νταβατζήδων της χώρας, να εκκαθαριστούν τα σώματα ασφαλείας από τους ακροδεξιούς και ξηλωθούν από τις θέσεις κλειδιά, διοικητές οργανισμών, διευθυντές και γραμματείς, όλοι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι που λυμαίνονται τον τόπο εφαρμόζοντας τις κυνικές εντολές του στυγνού καθεστώτος της τρόικας. 
Αυτά θα ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα του λαού και θα προστατεύσουν μια κυβέρνηση της αριστεράς από την υπονόμευση.
 Αλλά, η πολιτική στο θέμα της αυτάρκειας (διατροφικής και φαρμακευτικής) και της εκροής κεφαλαίων στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι ακόμα πιο δυναμική, σκληρή και αδιαπραγμάτευτη. Ναί, χρειαζόμαστε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για να αντικρούσουμε ένα πιθανό μποϋκοτάζ της χώρας μας από τις πολυεθνικές των γενοσήμων που με εντολή των δανειστών θα σπεύσουν να "ρίξουν" μαύρο στη δημόσια υγεία. Γι αυτούς το έδαφος προετοιμάζει σήμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης μπάζοντας απ' το παράθυρο το πολυεθνικό ολιγοπώλιο φαρμάκων στη χώρα και οδηγώντας σε μαρασμό και κλείσιμο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Γιατί όταν έρθει η ώρα, οι πολυεθνικές θα είναι σε θέση να εκβιάζουν την κυβέρνηση με μποϋκοτάζ, γνωρίζοντας ότι χωρίς εθνική φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί μια χώρα να ανταπεξέλθει μόνη της. Πρόκειται για το χειρότερο έγκλημα - ένα έγκλημα γενοκτονίας - αυτό που μας ετοιμάζουν με τις σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου. Και μας έιχαν ήδη προϊδεάσει προεκλογικά γι αυτό. 
Κλείνουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό. 
Οχι η προστασία των ελληνικών εταιρειών, αλλά του Ελληνικού Φαρμάκου, αποτελεί πατριωτικό καθήκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates