18/12/13

Απέσυρε τις διαθεσιμότητες ο Αδωνις

Απέσυρε τις διαθεσιμότητες σε όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειας ο ψευτο-υπουργός Υγείας, φοβούμενος να ανοίξει κι άλλο το πανυγειονομικό μέτωπο. Το φταίξιμο τόριξε στους Διοικητές των νοσοκομείων (τους οποίους ο ίδιος διόρισε πρόσφατα), αλλά η αιτιολογία είναι ότι τα νούμερα βγαίνουν και μόνο από τις διαθεσιμότητες στον ΕΟΠΠΥ.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές υγειονομικούς όμως, την επόμενη φορά που θα έρθει το θέμα, θα έρθει πιο σκληρό κι έχοντας δημιουργήσει "τετελεσμένα" δηλαδή: στους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν, όπως φύλαξη, κουζίνα, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες (στα περισσότερα νοσοκομεία είναι ήδη ιδιωτικοποιημένες) αλλά ίσως να προστεθούν και καθαρά υγειονομικές υπηρεσίες όπως αποστειρώσεις, χειρουργία και κάποιες κλινικές. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι φυσικά οι "αξιολογήσεις" που γίνονται με στημένα κριτήρια (πάλι σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς) ώστε να μείνουν απέξω οι αρχαιότεροι εργαζόμενοι που "βαραίνουν" το σύστημα με τους μισθούς τους, οσο και με τη συμμετοχή τους στα σωματεία.
Ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο θα γίνουν οι αξιολογήσεις στα νοσοκομεία είναι τα πιστοποιητικά που έχει ζητήσει το Υπουργείο από τους εργαζόμενους, όπως το πιστοποιητικό ECDL που αποτελεί ιδιωτικό πιστοποιητικό γνώσης Η/Υ (αναγνωρισμένο από το κράτος) το οποίο αφορά μόνο την εκμάθηση των εμπορικών προγραμμάτων της Microsoft. Το κριτήριο αυτό τίθεται στην αξιολόγηση και για εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί τη δεκαετία του '80 και του '90, όπου φυσικά δεν υπήρχε και δεν ήταν απαιτούμενες τέτοιες γνώσεις. Η ίδια εταιρεία που δίνει το πιστοποιητικό ECDL, παρέχει και ένα ψευτο-δίπλωμα αγγλικών τύπου Lower το οποίο επίσης έχει φροντίσει να "αναγνωρίζεται" από το κράτος. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει (σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας) ταχύρυθμα μαθήματα - με το αζημίωτο- στους εργαζόμενους των νοσοκομείων οι οποίοι εκβιάζονται να τα παρακολουθήσουν για να μη μείνουν απέξω, στις αξιολογήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates