18/2/14

Κινηματικός και ανένταχτος ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Κινηματικός και ανένταχτος ο υποψήφιος Δήμαρχος που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ο  Γιάννης Σαρρής, είναι ανένταχτος αριστερός, άνθρωπος των κινημάτων με πλούσια συνδικαλιστική και κινηματική δράση. Γεννήθηκε το 1953 στο Μάλεμε, είναι καθηγητής Φυσικός και Δ/ντής του ΓΕΛ Βάμου, ενώ δίδασκε για 22 χρόνια στο 4ο Λύκειο Αμπεριάς (τα 7 από τα οποία ήταν Δ/ντής). Υπήρξε ποδοσφαιριστής στις ομάδες του Παγχανιακού και του Μάλεμε. Εχει διατελεσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, είναι μέλος της Αντιφασιστικής κίνησης ΕΛΜΕ και έχει πλούσια δράση σε κοινωνικά κινήματα αλληλεγγύης εδώ και πολλα΄χρόνια. Πολιτικά, ανήκει στο χώρο της αριστεράς χωρίς να είναι ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα.
Χθες το βράδι σε μια πρωτοφανή διαδικασία, ικανοποιώντας ένα παλλαϊκό αίτημα των πλατειών του 2011 για άμεση δημοκρατία, παρουσία εκατοντάδων χανιωτών μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών, πραγματοποιήθηκε  στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ανοικτή  εκλογή του υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Χανίων.
Κατατέθηκαν έξι υποψηφιότητες που είναι με αλφαβητική σειρά οι:
  • Μαρκαντωνάκης Γιάννης (εικαστικός – γλύπτης)
  • Μουμουτζής Νεκτάριος
  • Παπαδεράκης Αντώνης (εκπαιδευτικός – πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Χανίων)
  • Σαρρής Γιάννης (εκπαιδευτικός)
  • Τσουκάτος Γιάννης (Αρχιτέκτονας)
  • Τσουρής Γιάννης (Αρχιτέκτονας)    
Οι Τσουκάτος Γιάννης, Τσουρής Γιάννης, Μαρκαντωνάκης Γιάννης παραιτήθηκαν για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, όμως δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν όποιον εκλεγεί.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 7 το βράδυ με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των τοποθετήσεων ακολούθησε η ψηφοφορία. Επικρατέστεροι υποψήφιοι ήταν οι Γιάννης Σαρρής και Αντώνης Παπαδεράκης.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.
Υποψήφιος Δήμαρχος για την «Πρωτοβουλία Πολιτών» μέσα από την ψηφοφορία αναδείχτηκε ο Γιάννης Σαρρής  με 53% των ψήφων (237). Ακολούθησε ο Αντώνης Παπαδεράκης με 44% των ψήφων (199) και ο Νεκτάριος Μουμουτζής με 3% των ψήφων (6).
Κλίμα ενότητας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για το τελικό αποτέλεσμα.
Για πρώτη φορά μία τόσο μαζική δημοκρατική, ακηδεμόνευτη διαδικασία βγάζει υποψήφιο  Δήμαρχο στα Χανιά. Το γεγονός και μόνο του είναι μια κατάκτηση για τη Χανιώτικη κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates