4/2/14

ΚΑΛΕΣΜΑ Στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων απο το Σύλλογο Γυναικών Χανίων

Καλούμε όλες και όλους στο μπλόκο των αγροτών
την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Μεγάλα Χωράφια.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων εκφράζει τη στήριξή του στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες του Νομού μας και καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στην πόλη και στο χωριό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού. Η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ξεκληρίζει τους αγρότες, πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στη διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί στη συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.
Διπλό είναι το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής για τις αγρότισσες: Αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ασφαλίζονται, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο.
Ο Σύλλογος Γυναικών καλεί τις γυναίκες της υπαίθρου, μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν, να μην αρκεστούν στο ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη. Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates