23/3/14

Να επιστρέψουμε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες στους δημότες των περιαστικών πρώην δήμων

του Γιώργου Γυπάκη
Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση στη Σούδα, όπου οι τοποθετήσεις - προτάσεις των απλών σουδιανών συνέκλιναν στη βασική κριτική που γίνεται για όλους τους πρώην περιαστικούς Δήμους και την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη συνένωσή τους με τα Χανιά:
Από την πρώτη κιόλας μέρα εγκαταλείφθηκαν, αποψιλώθηκαν από υπηρεσίες και προσωπικό, λεηλατήθηκαν τα δημαρχεία μας από υλικοτεχνική υποδομή, μια περιουσία που ανήκε στους δημότες του κάθε καποδιστριακού Δήμου ξεχωριστά. Υπάρχουν περιπτώσεις που "χάνονται" ακόμα και πράγματα αξίας, τα οποία κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται, όπως το πιάνο της δημοτικής χορωδίας Ακρωτηρίου. Η αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου μας παραδόθηκε για τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε δηλαδή ως πολυχώρος εκδηλώσεων χωρίς καν τις καρέκλες της, μας πήραν ακόμα και τα κλιματιστικά. Πού είναι όλο αυτο το υλικό; Χρησιμοποιήθηκε από τους αντιδημάρχους για την εξυπηρέτηση δικών τους αναγκων. Δύο υπάλληλοι στο Ακρωτήρι, άλλοι δύο στη Σούδα, κανένας στο Θέρισσο. Οι πολίτες πια δεν εξυπηρετούνται στη δημοτική ενότητα διαμονής τους. Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες ελαχιστοποιήθηκαν. Και τί πήραμε ως αντάλλαγμα για όλ' αυτά;
Χαράτσια και πάλι χαράτσια από την τοπική Τρόικα του δήμου Χανίων.

Ωφείλουμε λοιπόν, να επιστρέψουμε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες πού πήρε η απερχόμενη δημοτική αρχή στους δημότες των πρώην καποδιστριακών Δήμων κι ένα μέρος του προσωπικού που είχαν και να ξανα-αποκεντρώσουμε κάποιες δομές που λειτουργούσαν ειδικά στον πολιτιστικό και τον κοινωνικό τομέα. Να μπορούν οι δημότες να βρίσκουν στη δημοτική τους ενότητα ένα ταμείο της οικονομικής υπηρεσίας να πληρώσουν, έναν υπάλληλο να συννενοηθούν για θέματα καθαριότητας ή ηλεκτροφωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates