23/3/14

Ποιοί υπερασπίστηκαν τα κοινά μας και ποιοί τα έθαψαν, στη Σούδα;

του Γιώργου Γυπάκη
Αναλογίζομα πόσες φορές βρέθηκα στη Σούδα τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές αφορμές, υπερασπιζόμενος, στο πλαι των Σουδιανών τα κοινά μας, που άλλοι φρόντιζαν να θάψουν.....
-Την πρώτη φορά για την υπεράσπιση της συνένωσης των "Δήμων του Κόλπου" όπως λέγαμε τότε τη συνένωση του Ακρωτηρίου - Σούδας - Αρμένων, που θα γινόταν ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος που θα διατηρούσε την αυτονομία του και στον καλλικρατικό αυτοδιοικητικό χάρτη. Μια συνένωση που ο τότε Δήμαρχος κ.  Περράκης "σνόμπαρε".
-Ηρθα στη Σούδα ξανά για την υπεράσπιση του περιφερειακού ρόλου του λιμανιού, ενάντια στο ειδικό χωροταξικό του Σουφλιά,  επί ΝΔ που υποβάθμιζε το λιμάνι σε βοηθητικό. Η υποβάθμιση αυτή ισχύει ακόμα και η δημοτική αρχή με τα παχειά της λόγια, ίσως ακόμα και να μην το...γνωρίζει!
-Με την Πρωτοβουλία των Σουδιανών βρεθήκαμε πρώτη φορά για την υπεράσπιση του διαμαντιού της κάτω Σούδας, του ποταμού Μορώνη, μαζί με το WWF. Η ευκαιρία για την αποκατάσταση του ποταμού "χάθηκε" από ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να εντάξει τη μελέτη του WWF για χρηματοδότηση.
-Βρεθήκαμε και πάλι στη Σούδα , για την υπεράσπιση των δημοτών μας από τα υπέρογκα χαράτσια που μας υπέβαλλε η δημοτική τρόικα στα ανταποδοτικά τέλη, στην ύδρευση και την άρδευση. Χαράτσια που υπερψήφισε, μαζί με τη συμπολίτευση και ο κ. Βάμβουκας.
-Ξανά βρεθήκαμε για το ξεπούλημα του λιμανιού της Σούδας, που θα αφαιρέσει ζωτικό χώρο, δικαιώματα χρήσης και θα στερήσει από την τοπική κοινωνία ευκαιρίες ανάπτυξης που ως τώρα καμιά δημοτική αρχή δε στάθηκε ικανή να αξιοποιήσει.

Δεν ξέρω λοιπόν άλλους, να έχουν υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτού του τόπου με τέτοιο πάθος και αγάπη, όσο εμάς που βρεθήκαμε εχθές το βράδι στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημαρχείου της Σούδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates