16/5/14

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Εκβιασμοί, απειλές και λαδώματα. Ιστορίες για τους "τσιφλικάδες" των Χανίων.

Εκβιάζοντας και λαδώνοντας τους ψηφοφόρους προσπαθεί να επανεκλεγεί ο Σκουλάκης. Είναι πια γνωστό σ' όλη την πόλη, φάνηκε και χθες το βράδι. Ανάμεσα στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις Σαρρή, Βάμβουκα και Σκουλάκη η μικρότερη ήταν του Σκουλάκη κι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν υπάλληλοι του Δημου. Τυχαίο;
Δεν είναι μόνο που ακολούθησαν ξεκάθαρη μημονιακή πολιτική, είναι οι υπόνοιες για  λαμογιές, είναι και η καθεστωτική νοοτροπία που τους διέπει.
Για το πρώτο πια γνωρίζουν όλοι. Για το δεύτερο, νομίζω πως θα πρέπει μετά τις εκλογές να γίνει κάποια ΕΔΕ. Γιατί δεν μπορεί να λένε όλοι πως μοιράζονται τροφοεπιταγές στο κοινωνικό παντοπωλείο και να μην το γνωρίζει ο εισαγγελέας.
Ωφείλουμε να ερευνήσουμε, πολιτικά τουλάχιστον, δεκάδες περίεργες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων όπως η ανεκπλήρωτη εξαγγελία για φτιάξιμο της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου με 300.000, όπως ο διαγωνισμός για την εξοπλιστική προμήθεια του (ανύπαρκτου αφού δε λειτουργεί) Κέντρου στήριξης ατόμων με αναπηρίες στις Στέρνες, όπως το αν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα στο Ακρωτήρι και την Παλιά Πολη, όπως η εμπλοκή ιδιωτικού ιατρικού κέντρου των Αθηνών στις υποτιθέμενες δωρεάν εξετάσεις της σπονδυνικής στήλης, όπως ακόμα και το χτίσιμο ενός ολάκερου σχολείου σε μια περιοχή που δε χρειαζόταν να γίνει (που αφορά και την προηγούμενη δημοτική αρχή).

Στις Στέρνες και σ' άλλα χωριά μου λένε πως "ο Σκουλάκης διαλύει οικογένειες" -βαρειά κουβέντα-  και ποιός ξέρει πως έπεισε οικογένειες που παραδοσιακά συμμετέχουν σε δεξιά ψηφοδέλτια να βάλουν μέλη τους και στο δικό του συνδυασμό.

Χυδαίοι και εχθρικοί προς τους απλούς δημότες, υπήρξαν πολλές φορές.
Με κορυφαία τη δήλωση του Σκουλάκη ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι 3500 υπογραφές που είχαμε μαζέψει για τη μείωση των δημοτικών τελών αφού αυτόν τον "ψήφισαν 13000 άνθρωποι".
Ομως κι οι αντιδημάρχοι του δεν πήγαν πίσω.
Ο κ. Ξυνίδης σε μια συνέλευση των κατοίκων του Πιθαρίου για το πως θα αντιδράσουν στη χωροθέτηση υποσταθμού της ΔΕΗ στο χωριό τους, είπε με αυτοκρατορικό ύφος ότι (περίπου το θυμάμαι) "δεν έχετε εσείς καμία δουλειά να κάνετε συνελεύσεις, έχετε εκπροσώπους στο κοινοτικό συμβούλιο να αποφασίσουν για σας". Αμφισβήτησε δηλαδή το δικαίωμα των δημοτών στη δημοκρατία, στη συναπόφαση, αμφισβητώντας παράλληλα ένα θεσμικό δικαίωμα του Καλλικράτη.
Τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας τους οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Λειψάκης και Λιονάκης, είχαν κληθεί από τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του Ακρωτηρίου να δώσουν εξηγήσεις για την ακύρωση μιας σημαντικής ιστορικής εκδήλωσης για τη Μάχη της Κρήτης, σε μια συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Καθιανών (δημόσιος χώρος) και στην οποία συμμετείχαν και προέδροι των τοπικών συμβουλίων του Ακρωτηρίου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή μεταξύ αυτών παρέστη και ο γράφων, ο οποίος προσκλήθηκε ως δημοσιογράφος αλλά και ως ακρωτηριανός και μέλος πολιτιστικού συλλόγου και μέλος της πολιτιστικής επιτροπής του πρώην Δήμου Ακρωτηρίου, να καταγράψει το γεγονός. Η παρουσία μου λοιπόν δημιούργησε μεγάλη ανησυχία μεταξύ των αιρετών της Δημοτικής Αρχής οι οποίοι έψαχναν να βρουν τρόπο να με διώξουν από την αίθουσα, ώστε να μην ακούσω τί θα πούν για να καλύψουν το φιάσκο της διοργάνωσης και το διασυρμό τους από την Ι.Μ. Γουβερνέτου.
Τελικά ο κ. Λειψάκης μου ζήτησε να αποχωρήσω -για να μπορεί όπως είπε να μιλήσει ελεύθερα και εγώ, παρότι είχα δικαίωμα να παραμείνω στο χώρο, αποχώρησα για να γίνει η “ελεύθερη συζήτηση” που προσδοκούσε ο κ. Λειψάκης. Φυσικά, έμαθα όλα όσα συνέβησαν μετά, με κάθε λεπτομέρεια και ήταν ότι οι Αντιδημάρχοι, ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να μην αποκαλύψουν πουθενά τον πραγματικό λόγο που ακυρώθηκε η εκδήλωση, αλλα να πουν ψέμματα ότι ακυρώθηκε επειδή βγήκε εκτός του χρονικού προγράμματος των εκδηλώσεων του Δήμου για τη Μάχη της Κρήτης.
Η κ. Κοκκινάκη -αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ- με είχε απειλήσει με μηνύσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή έγραψα ότι είναι διαπλοκή (κι εννοούσα ηθική) μόνο μία συγκεκριμένη αλυσίδα S/M να εισπράττει λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ. Αλλά το έκανε για να με φοβίσει, επειδή συμμετείχα στο κίνημα ενάντια στα δημοτικά χαράτσια.
Τέτοιοι άνθρωποι είναι. Επικίνδυνοι και ανάξιοι για τα κοινά, βουτηγμένοι στη διαφθορά, με μία μικροδικτατορική αντίληψη, μια φασιστική νοοτροπία. Ο,τι έργο κι αν έκαναν ήταν καταστροφικό για το Δήμο - ζημιά που δεν διορθώνεται εύκολα. Θεωρούν το Δήμο τσιφλίκι τους και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη χάσουν την εξουσία. 
Αλλά τους εγγυώμαι προσωπικά, πως αν εκλεγώ, από την επόμενη κιόλας μέρα δε θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί.

Γιώργος Γυπάκης - Δημοσιογράφος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ακρωτηρίου με την Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Ανθρωπος

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΥΠΑΚΗ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ,ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΕΛΑΒΕ 17951 (ΑΡΑ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΠΕ 18000 ΨΗΦΟΥΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΕΛΑΒΕ 19064.Η ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟΤΕΡΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates