29/6/15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!


Και έτσι λοιπόν έγινε επίδοση στον Έλληνα Πρωθυπουργό της γραπτής πρότασης των τριών θεσμών (ξέρετε των «φίλων και συμμάχων») με το ξερό σχόλιο του προέδρου ΕΕ κ. Τούσκ ο οποίος είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό “the game is over” δηλ. το παιχνίδι τελείωσε.

Η πρόταση των «φίλων», «εταίρων», «συμμάχων» συνδυαζόμενη με την λέξη παιχνίδι αποκάλυψε την άποψη τους. Δηλαδή ότι είναι παιχνίδι το 1,5 εκ. ανέργων οι 6000 αυτοκτονίες, το κλείσιμο 400000  μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η φτωχοποίηση της χώρας. Όλα είναι παιχνίδι και για την τρόικα αλλά και για τους βολεμένους και προσκυνημένους  της τρόικας εσωτερικού.

Καλομαθημένοι στη στάση υποτέλειας επί 5 χρόνια των γνωστών Πρωθυπουργών και των κυβερνήσεων τους νόμισαν ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Έδωσαν γραπτό κείμενο το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το επέδωσαν τελεσιγραφικά λέγοντας ότι το παιχνίδι τελείωσε. Τι έλεγαν σε αυτό το χαρτί μεταξύ άλλων ; Ότι οι δύο τομείς της Ελληνικής Οικονομίας οι οποίοι έχουν διασωθεί έως τώρα και οι οποίοι προσφέρουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας  από τις οποίες το Ελληνικό Κράτος εισπράττει πολλά δισεκατομμύρια  (φόροι) κλπ. Θα πρέπει να καταστραφούν. Αυτοί οι δύο τομείς είναι ο πρωτογενής (αγροτικός) και ο τριτογενής τομέας (Τουρισμός- Υπηρεσίες). Πώς θα καταστραφούν; Απλώς επιβάλλοντας τους (23 % στο ΦΠΑ στον Τουρισμό, Τρόφιμα, Ενέργεια κλπ. Απλώς επιβάλλοντας άρση της παρακράτησης 2% για την δακοκτονία, κατάργηση των εκπτώσεων για τους αγρότες πχ. πετρέλαιο. Απλώς επιβάλλοντας άρση των ελαφρύνσεων στα ακριτικά και μικρά νησιά. Μείωση των κυρίων συντάξεων έως και 35 %. Άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΚΑΣ το οποίο αφορά τους πολύ φτωχούς συνταξιούχους . Αύξηση στην προκαταβολή φόρου των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% δηλ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σε αυτές περιλαμβάνονται και οι αγρότες. Να αυξηθούν οι εισφορές υγείας για τους συνταξιούχους από 4% στο 6% που θα ισχύει και για τις επικουρικές συντάξεις. Να ισχύει η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Να πωληθεί ο ΑΔΜΗΕ. Να πουληθούν τα αεροδρόμια. Να πωληθεί το νερό. Να πουλήσουμε …την μάνα μας και τον πατέρα μας. Αυτά είναι μερική παρουσίαση των όσων μας ζητούν.

Ας είμαστε όμως δίκαιοι . Μας δίνουν πολλά και σημαντικά π.χ. Δεν θέλουν να επιβληθεί φορολογία στον ηλεκτρονικό τζόγο (φρουτάκια). Δεν θέλουν να επιβληθεί φορολογία στις άδειες των μεγάλων πολυεθνικών κινητής τηλεφωνίας. Οι δύο αυτές φορολογίες θα επέφεραν  στα άδεια κρατικά ταμεία  περίπου 600-700 εκ. € κάθε χρόνο  Δεν θέλουν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών αλλά μόνο στην αύξηση των εισφορών των εργαζομένων. Δεν θέλουν να επιβληθεί έκτακτος φόρος για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν κέρδη πάνω από 500.000 €/ έτος. Επιβάλουν και άλλη μείωση του ποσοστού των Δημοσίων Υπαλλήλων παρόλο που το ποσοστό στην Ελλάδα είναι κατά 2% μικρότερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Είναι βέβαιο ότι η Τρόικα εσωτερικού  τα συστημικά ΜΜΕ και οι μεγαλοτραπεζίτες  θα αποκρύψουν τα παραπάνω. Πιθανόν να αρνηθούν και το γραπτό κείμενο. Με ποιο τρόπο;  Με την μόνη τέχνη και μέθοδο που ξέρουν καλά. Με την τέχνη του φόβου και του εκβιασμού. Θα οργιάσουν τις επόμενες ημέρες με την συνταγή η οποία έως τον Ιανουάριο πετύχενε .

Τώρα όμως θα αποτύχει και οι πολίτες  με συντριπτική πλειοψηφία θα δώσουν την απάντηση τους η οποία είναι ΟΧΙ στην κατάπτυστη πρόταση της Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού. Θα απαντήσουν ΟΧΙ γιατί βαρέθηκαν να φοβούνται και να ταπεινώνονται από τους απανταχού Σόιμπλε –Ντάισεμπλουμ κλπ.Κων/νος Κουκουράκης

Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου

Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates