15/7/15

Ας χαμηλοφτερουγίσουν οι κρυφομνημονιακοί

Ζήτησα χθες με άρθρο μου να μην ψηφιστεί η συμφωνία αλλά και να διαφυλαχθεί η ενότητα και να στηριχθεί η κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις διαφοροποιήσεις.  Η απόφαση της πλειοψηφίας Κ.Ε. και όσα ειπώθηκαν στην Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ με επιβεβαιώνουν απόλυτα. 
Εθεσα μεταξύ άλλων ως κύρια προϋπόθεση το χτύπημα της διαπλοκής. Με επιβεβαίωσαν οι προϋποθέσεις της αριστερής πλατφόρμας όσο και του Καμένου για να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. 
Επίσης, θύμισα στη λεγόμενη "πλειοψηφία" του κόμματος, ότι απέτυχε στη βασική της στρατηγική έτσι όπως εκφράστηκε προεκογικά, ήταν τραγικό λάθος που δεν προετοίμασε το κράτος και το λαό για ένα οργανωμένο grexit, δεν δικαιώθηκε για τις προσδοκίες που καλλιέργησε σχετικά με την Ευρώπη "των λαών" που θα μπορούσε "να αλλάξει" από τα μέσα. Θα με επιβεβαιώσουν οι εξελίξεις σύντομα. 
Ωστόσο, ας χαμηλοφτερουγίσουν οι "σύντροφοι" που κατηγορούν τους δικαιωμένους κι ας σιωπήσουν γιατί τώρα είναι η ώρα να ακούσουν εμάς, που τόσον καιρό κουράστηκαν να μας χτυπάνε πισώπλατα. 
Σύντομα οι "ευρωπαίοι" θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται υπό τις παρούσες συνθηκες να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας, όσο "καλές" κι αν είναι οι προθέσεις των κρυφομνημονιακων που περιστοιχίζουν τον Τσίπρα. Δε θα ηρεμήσει ο τόπος αν δε βγούμε από την ευρωζώνη.


Ολόκληρη η δήλωση της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 
ΔΗΛΩΣΗ 109 ΜΕΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Στις 12 Ιουλίου συντελέστηκε στις Βρυξέλλες ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν η παραδειγματική εξόντωση ενός λαού που οραματίστηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ακραίας λιτότητας. Ένα πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως εναντίον κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Η συμφωνία με τους "θεσμούς" ήταν αποτέλεσμα απειλών άμεσου οικονομικού στραγγαλισμού και συνιστά ένα νέο μνημόνιο με επαχθέστατους και ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης, καταστροφικό για τον τόπο και το λαό μας.
Αντιλαμβανόμαστε τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, παρά ταύτα θεωρούμε ότι το παλλαϊκό περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι συμβατή με τις ιδέες και τις αρχές της αριστεράς, κυρίως, όμως, με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates