13/7/15

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Αν δε φύγουμε από το Ευρώ, συντεταγμένα, δε θα ηρεμήσει ο λαός μας. Κανείς δεν πρέπει να δεχτεί την ενεχειρίαση της χώρας και την ολοκληρωτική εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές, από τη στιγμή μάλιστα, που με τον πιο επίσημο τρόπο έχει διαπιστώσει η ελληνική βουλή τον παράνομο χαρακτήρα του χρέους μας. Ολοι εμείς, που πολεμήσαμε τα μνημόνια αυτά τα 5 χρόνια με ανιδιοτέλεια και αληθινή αγάπη για την πατρίδα, προτιμάμε να πεινάσουμε παρά να παραδώσουμε τη χώρα.

Δεν μπορούμε να ρίξουμε την ευθύνη όλη στις πλάτες του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ηγετική ομάδα και "πλειοψηφία" του κόμματος ηττήθηκε και έχασε κάθε δικαίωση.
Μας έλεγαν ότι η νίκη της αριστεράς θα αλλάξει τα πράγματα μέσα στην Ευρώπη, μας έλεγαν ότι εντός του Ευρώ η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος.Και τα δύο αποδείχτηκε πως ήταν λάθος. Μας έλεγαν πως θα ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο του δανεισμού. Μας έλεγαν πως δεν θα χρειαζόταν σχέδιο Β'. Ολα λάθος.
Δικαιωθήκαμε εμείς που ζητούσαμε εδώ και καιρό τον προγραμματισμό ενός Σχεδίου Β', ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και κοινωνικού μετασχηματισμού που θα προετοίμαζε το λαό για μια οργανωμένη έξοδο από την ευρωζώνη εξασφαλίζοντας την οικονομική, ενεργειακή, διατροφική και φαρμακευτική αυτάρκεια της χώρας, σε περίπτωση που αποτύγχαναν οι διαπραγματεύσεις. Δικαιωθήκαμε εμείς που ζητούσαμε αυτούς του 5 μήνες από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ανάληψη της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, το χτύπημα της διαπλοκής και την καταστολή της προσπάθειας αποσταθεροποίησης και υπονόμευσης. Αντ' αυτού, επέτρεψαν σε μνημονιακούς με τους οποίους είχαν πελατειακές σχέσεις να παραμείνουν ή να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά, σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, ξεκινώντας από τα ίδια τα Υπουργεία.

Μας οδήγησαν σε ένα δημοψήφισμα, όπου ο λαός είπε ξεκάθαρα ΟΧΙ στα μνημόνια γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να κοστίσει την έξοδο από την ευρωζώνη. Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, με τη μορφή που πήρε μετά την παραίτηση Βαρουφάκη, επέλεξε να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, διαστρεβλώνοντας το μήνυμα του λαού. Οι κρυφομνημονιακοί της αριστεράς, μέτοχοι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος που εκβιάζει τη χώρα μας, αυτοί που εξαρχής συμφωνούσαν με τις ιδιωτικοποιήσεις και κάθε είδους συμβιβασμούς, μας οδήγησαν σε εξευτελισμό και ταπείνωση. Η κυβερνητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μη αντέχοντας τις πιέσεις οδηγήθηκε σε ρήξη με το πιο ενεργό μέρος της κοινωνίας και της αριστεράς, το μέρος των αγωνιστών, το κινηματικό μέρος, προδιαγράφοντας μια πορεία διάλυσης.
Το νέο Μνημόνιο που είναι χειρότερο από τα προηγούμενα, μπορεί να το χρεωθεί ο ίδιος ο Τσίπρας, όμως η ευθύνη για την κατάληξη αυτή ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που κυβερνούσε επί 4 δεκαετίες τη χώρα. Αφού την κατάκλεψαν, τη χρέωσαν, τη βύθισαν σε μια ύφεση που οι συνέπειές της παρομοιάστηκαν με γενοκτονία, τώρα, σε συνεργασία με την εγχώρια διαπλοκή και τους πολιτικούς ταγούς του νεοφιλελευθερισμού της ευρώπης, κατέλυσαν τη δημοκρατία στη χώρα μας, ακύρωσαν εκλογές και δημοψήφισμα, ακύρωσαν τη βούληση του Ελληνικού λαού προκειμένου να ρίξουν τη μόνη κυβέρνηση που τόλμησε να αντισταθεί στην ευρώπη τους. Ο εκβιασμός που τέθηκε, ή χρεοκοπία ή ευρω-χούντα, δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτός.

Με τέτοιες συνθήκες η ευρωπαϊκή ένωση, οδηγείται με γοργούς ρυθμούς σε διάλυση και δεν πρέπει η χώρα μας να υποθηκεύσει άλλο την ύπαρξή της για ένα αβέβαιο μέλλον.
Αυτή η ευρώπη των μαφιοζων πολιτικών και των τραπεζιτών, δεν είναι η ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν οι ίδιοι της οι δημιουργοί και οι πολίτες της.


Ωφείλουμε όλοι εμείς που αισθανόμαστε το πατριωτικό καθήκον να προστατεύσουμε το λαό και το σύνταγμά του, να συνταχθούμε σε ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο σε όλη την Ελλάδα διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο νέο μνημόνιο με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια σε όλες τις πολεις. Οχι για να ρίξουμε την κυβέρνηση, γιατί άλλη κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα ξαναδεί ποτέ ο τόπος και γιατί καραδοκεί η ακροδεξιά, αλλά για να πιέσουμε να γίνουν τα πράγματα έτσι όπως συμφωνήθηκε με την κοινωνία στο δημοψήφισμα.  Ωφείλουμε παράλληλα όμως, να είμαστε έτοιμοι αυτή τη φορά να  αντιμετωπίσουμε δυναμικά τη βία με την οποία μπορεί να μας αντικρούσει το κατεστημένο και τα μέσα που ελέγχει.

-Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει αλλα πρέπει να εκδιωχθούν οι εθνικοί μειοδότες απ' αυτήν - όσοι υπονόμευσαν το δημοψήφισμα συμβουλεύοντας τον Τσίπρα να αποδεχτεί τους εκβιασμούς - και μετά ο Πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει και να λάβει τη στήριξη του λαού και της αντιμνημονιακής αριστεράς για μια ακόμα φορά.

-Η συμφωνία δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική βουλή.

-Να προετοιμάσουμε το λαό για έξοδο από την ευρωζώνη εξασφαλίζοντας ένα εφαρμόσιμο σχέδιο αυτάρκειας και νέες γεωπολιτικές συμμαχίες με στόχο την εθνική μας ασφάλεια.

-Να κατασταλεί άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο και  τρόπο η διαπλοκή πολιτικών – καναλαρχών – τραπεζιτών και το δημοσιογραφικό κατεστημένο που την υπηρετεί.

-Να διωχθούν επι εσχάτη προδοσία όσοι οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή ολοκληρώνοντας το έργο τους με την υπονόμευση της σημερινής κυβέρνησης. Αυτοί που απεργάζονται την εγκατάσταση μιας ευρω-χούντας με το διορισμό ψευτοκυβέρνησης που δε θα την έχει εκλέξει ο λαός, θα πρέπει να εμποδιστούν, ακόμα και με τη βία να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Γ.Γυπάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates