4/7/15

ΠΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Σύμφωνα με την πρόταση των θεσμών, οι δύο τομείς της Ελληνικής Οικονομίας οι οποίοι έχουν διασωθεί έως τώρα και οι οποίοι προσφέρουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας  από τις οποίες το Ελληνικό Κράτος εισπράττει πολλά δισεκατομμύρια  (φόροι) κλπ. θα πρέπει να καταστραφούν.
Αυτοί οι δύο τομείς είναι ο πρωτογενής (αγροτικός) και ο τριτογενής τομέας (Τουρισμός- Υπηρεσίες). Πώς θα καταστραφούν; Απλώς επιβάλλοντας τους (23 % στο ΦΠΑ στον Τουρισμό, Τρόφιμα, Ενέργεια κλπ. Απλώς επιβάλλοντας άρση της παρακράτησης 2% για την δακοκτονία, κατάργηση των εκπτώσεων για τους αγρότες πχ. πετρέλαιο. Απλώς επιβάλλοντας άρση των ελαφρύνσεων στα ακριτικά και μικρά νησιά. Μείωση των κυρίων συντάξεων έως και 35 %. Άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΚΑΣ το οποίο αφορά τους πολύ φτωχούς συνταξιούχους . Αύξηση στην προκαταβολή φόρου των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% δηλ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σε αυτές περιλαμβάνονται και οι αγρότες.
Να πουληθούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Πρώτος στόχος των δανειστών είναι η υφαρπαγή των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της για την οποία εκβιάζουν την κυβέρνηση  που συνεχίζει να το διαπραγματεύεται. Τα αεροδρόμια αυτά είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους. Πρόκειται κυριολεκτικά για υφαρπαγή βασικών περιουσιακών στοιχείων του κράτους έναντι πινακίου φακής με σκοπό την κρατικοποίησή τους από το Γερμανικό Δημόσιο που είναι ο βασικός μέτοχος της FRAPORT, εταιρείας που σε κοινοπραξία με τον Κοπελούζο έχει κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό. Μέσω αυτής της υφαρπαγής, το Γερμανικό Δημόσιο και ο όμιλος Κοπελούζου αποκτούν τον έλεγχο του 80% της διακίνησης του τουρισμού μας στις νησιωτικές περιφέρειες, με ότι μπορεί να συνεπάγεται ένα τέτοιο μονοπώλιο, ενώ χάνεται ένα βασικό μέσο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν χαθεί το αεροδρόμιο του νομού μας και την τύχη του ακολουθήσει το λιμάνι της Σούδας, που έχει περάσει επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ, η οικονομία του νομού και ευρύτερα της Δυτικής Κρήτης θα καταστραφεί.
Θα τα δεχτούμε όλ’ αυτά;

ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates