Πολιτικό Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1967 στα Χανιά. Η μάνα μου χανιώτισσα, ο πατέρας μου από το Μουζουρά Ακρωτηρίου. Τελείωσα το 3ο Λύκειο και σπούδασα δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Επαγγελματικά: Από το 1988 δούλεψα σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης των Χανίων, συνεργάστηκα με αθηναϊκά και παγκρήτια περιοδικά, ενώ περιστασιακά ασχολήθηκα με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις.

Σε μια "παράλληλη" ζωή, είμαι μουσικός, έχω εργαστεί επαγγελματικά ως μουσικός, έχω συνθέσει και στιχουργήσει δεκάδες τραγούδια και μουσική για παραστάσεις εκφραστικού χορού.

Το 2000 που εγκαταστάθηκα στο πατρικό μου στις Κορακιές, απέρριψα μια πρόταση να αναλάβω τη Δ/νση της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ρεθύμνου (Ρεθεμνιώτικα Νέα) για να μείνω στα Χανιά και να μεγαλώσω ο ίδιος τα παιδιά μου. Ανέλαβα και συνεχίζω να έχω την εκδοτική επιμέλεια του παγκρήτιου επιστημονικού περιοδικού Ιατρικά Χρονικά της Κρήτης, επιμελήθηκα την έκδοση μιας αυτοδιοικητικής εφημερίδας για τους "Καποδιστριακούς" Δήμους του Αποκόρωνα, ενώ από το 2003 ως το 2010 εξέδιδα μια αυτοδιοικητική εφημερίδα στο Ακρωτήρι, το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ που μετά τη διάλυση του καποδιστριακού Δήμου μετονομάστηκε σε ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ και λίγο αργότερα έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων (ελέω...μνημονίου). Πέρα από τη διατήρηση του "Πολίτη" σε διαδικτυακή μορφή και μια εκπομπή στο ραδιόφωνο, από το 2011, έχω αφοσιωθεί στον αντιμνημονιακό αγώνα.

Πολιτικά: σε ηλικία 14 ετών ήμουν μέλος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσ. ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Κατά τη δεκαετία του '80 "πέρασα" και από τον αναρχικό χώρο, το 2012 υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΕΠΑΜ στα Χανιά, ενώ το 2013 έγινα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφοντας στο "φυσικό" ιδεολογικό μου χώρο.

Αυτοδιοικητικά: Συμμετείχα σε κοινωνικούς αγώνες του Ακρωτηρίου από τη δεκαετία του '90 (Κουρουπητός) Από το 2000 απέκτησα εξειδίκευση στα αυτοδιοικητικά θέματα, πρώτα στον Αποκόρωνα και μετά στο Ακρωτήρι, εμπείρία την οποία αξιοποίησα στο Ακρωτήρι:

-Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Πολιτιστικής Επιτροπής στο Δήμο Ακρωτηρίου (δημιουργία παιδικής χορωδίας, συντονιστής των πολιτιστικών εκδηλώσεων ως βοηθός του αντιδημάρχου)

-Κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος του Μιχ Κυνηγού, κειμενα για ομιλίες, δελτία τύπου, επικοινωνιακός σύμβουλος.

-Εισηγήσεις μου για θέματα τουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής μπήκαν στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του Δήμου Ακρωτηρίου

-Αρθρα μου στο Ημερολόγιο Ακρωτηρίου μετατράπηκαν σε εισηγήσεις και συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ακρωτηρίου ενώ κάποια από αυτά οδήγησαν σε σημαντικές πρωτοβουλίες (όπως η αξιοποίηση των βράχων – μνημείων του 1897 και η ένταξη εγκαταλελειμένων λατομείων σε πρόγραμμα αποκατάστασης με σκοπό τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου).
-Προεδρος Συλλόγου Γονέων του 1ου Δ.Σ. Κουνουπιδιανών όπου αγωνίστηκα για την ίδρυση του 3ου Δ.Σ. Κουνουπιδιανών.
-Συμμετοχή μου σε επιτροπές αγώνα για διάφορα προβλήματα των κατοίκων του Ακρωτηρίου, όπως η καταστροφή του Αρωνίου - Πιθαρίου από τη νέα χάραξη δρόμου ΒΟΑΚ - Αεροδρόμιο, τα δημοτικά χαράτσια που επέβαλλε η δημοτική αρχή κ.α.
-Δημιουργία αρχειακού υλικού (multimedia) για τα μεγάλα θέματα του Ακρωτηρίου, για την πανίδα της περιοχής, για το παραδοσιακό επάγγελμα των ασβεστάδων, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό κλπ.
-Συμμετοχή μου με προτάσεις στην επιτροπή παρακολούθησης της Μελέτης HABITAT για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ακρωτηρίου – (όπου βασίστηκε το 4ετές επιχειρησιακό σχέδιο του Δημου Ακρωτηρίου).

-Κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος του Τάσου Βάμβουκα για το Ακρωτήρι το 2010.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates