16/5/11

Αχρησιμοποιητο το δημοτικό γυμναστήριο Σταλού

Το πλήρως εξοπλισμένο με πανάκριβα όργαν, γυμναστήριο της φωτογραφίας, είναι το πρώην Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Κυδωνίας στο Σταλό. Το οποίο φιλοξενούσε τα νέα παιδιά της περιοχής -ειδικά τους χειμώνες που η δουλειά στην παραλιακή λιγόστευε- κρατώντας τα μακριά από...άλλους, ανθυγιεινούς πειρασμούς.
Ομως, από τον περασμένο Γενάρη το γυμναστήριο σταμάτησε να λειτουργεί, λόγω, όπως μας είπαν “οικονομικής κρίσης”. Δεν ξέρουμε αν φταίει η κρίση, πάντως, το Γυμναστήριο αυτό λειτουργούσε με έναν υπάλληλο του Δήμου και τώρα η νέα Δημοτική Αρχή έχει βάλει άλλες προτεραιότητες, αποψιλώνοντας το προσωπικό και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τους δημότες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων.
Δεν ξέρουμε αν ο υπάλληλος που ανοιγόκλεινε το γυμναστήριο και το φρόντιζε ήταν συμβασιούχος και απλά, έληξε η σύμβασή του και δε γίνονται νέες προσλήψεις, πάντως, είναι κρίμα να έχουν πέσει τόσα λεφτά σε ένα χώρο, σε μια περιοχή όπου οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ανύπαρκτοι και οι δυνατότητες για εναλλακτικές δραστηριότητες των νέων μηδενικές και να μη λειτουργεί.
Οι γονείς των παιδιών που χρησιμοποιούσαν το γυμναστήριο, ζητούν από την εντεταλμένη σύμβουλο της Νέας Κυδωνίας κ. Μαρία Κοκκινάκη να βρεί λύση για την επαναλειτουργία του, και είναι σίγουρο πως με λίγη καλή θέληση, σε συνδυασμό και με τη χρήση του πάνω ορόφου του κτιρίου που έχει παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, μια λύση θα βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates