13/7/11

Αξιολόγηση "αριστείας" στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ από καθηγητές του εξωτερικού

"Προδιαγραφές διεθνούς επιπέδου και κορυφαίας ποιότητας καθηγητές" είναι δύο από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει η Εκθεση Εξωτερικης Αξιολόγησης στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών - Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, δίνοντας άλλη μια πιστοποίηση υψηλής επιστημονικής επάρκειας σε ένα απόπ τα ΑΕΙ της χώρας μας, απαντώντας παράλληλα σε αυτους που προσπαθούν να υποβαθμίζουν το έργο των ΑΕΙ για να μπορέσουν....να τα ιδιωτικοποιήσουν πιο εύκολα!
Κατά το χρονικό διάστημα 30 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου, πέντε Έλληνες Καθηγητές από διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, επιλεγμένοι από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), επισκέφθηκαν το Πολυτεχνείο Κρήτης και αξιολόγησαν το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ). Στη συνέχεια, συνέταξαν την Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης, η οποία αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος,  www.ece.tuc.gr, και στην ιστοσελίδα της ΑΔΙΠ, http://www.hqaa.gr .
TUC ECE External Evaluation Report June2011
Σύμφωνα με τους καθηγητές του τμήματος "η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης (ΕΕΑ), η οποία αποτυπώνει την κατάσταση του Τμήματος (επίπεδο σπουδών, ποιότητα έρευνας, υποδομές, κτλ) και προτείνει τρόπους βελτίωσης, είναι εξαιρετικά θετική για το Τμήμα ΗΜΜΥ. Μερικά από τα συμπεράσματα της ΕΕΑ έχουν ως εξής:
 “Οι καθηγητές του Τμήματος είναι κυρίως νέοι, πολύ ενθουσιώδεις, κορυφαίας ποιότητας, διεθνώς γνωστοί, με σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια... Υπάρχουν άριστες σχέσεις ανάμεσα στους διδάσκοντες του Τμήματος και στο διοικητικό και εργαστηριακό προσωπικό... Υπάρχει στενή αλληλεπίδραση ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές, τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο... Οι καθηγητές είναι πολύ πρόθυμοι στο να βοηθήσουν τους φοιτητές - αυτό το γεγονός αναγνωρίζεται από τους φοιτητές... Το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις περιοχές αιχμής του Τμήματος είναι εξαιρετικά...Το Τμήμα θέτει προδιαγραφές διεθνούς επιπέδου και προσπαθεί να προσελκύσει κορυφαίους καθηγητές...”
Τα παραπάνω, αναφέρουν οι καθηγητές του τμήματος, "καθώς και όλη η Έκθεση Αξιολόγησης, είναι μία πρώτης τάξεως  ηθική ανταμοιβή για τους σκληρά εργαζόμενους φοιτητές, εργαστηριακούς συνεργάτες και διδάσκοντες του Τμήματος και  μας χαροποιούν ιδιαίτερα. Αποδεικνύουν ότι υπάρχουν Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ελλάδα, και ειδικότερα στο Πολυτεχνείο Κρήτης,  τα οποία είναι εφάμιλλα πολύ καλών αντίστοιχων Τμημάτων του Εξωτερικού.
 Στόχος μας είναι, υπηρετώντας το κοινό καλό, να φέρουμε το Τμήμα όσο πιο ψηλά γίνεται. Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία Πόλου Αριστείας" καταλήγουν.
 
Περισσότερα | στη σελίδα μας στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates