18/11/11

Η Κρήτη μπορεί να σώσει την Ελλάδα, με τα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου της

Μπορεί η Ελλάδα να «ξεχρεώσει» μόνο με τον ορυκτό της πλούτο; Ο ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος λέει «ναι» αρκεί να αξιοποιήσουμε μόνο ένα ποσοστό  των εσόδων από την εξόρυξη του Φυσικού Αερίου νότια της Κρήτης. Και μιλάει για 3,5 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα άλλο, παρά την ακύρωση των μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου τα οποία εκχωρούν το 100% του ορυκτού πλούτου της χώρας στους ξένους.
O κ. Φώσκολος, έχει αφοσιωθεί σε έναν αγώνα ζωής τα τελευταία χρόνια, για να πείσει την ελληνική πολιτεία ότι έχει κάτω απ’ τη μύτη της  μια «αμάλθεια» που περιμένει να την αρμέξουμε…
    Κάθε ολιγωρία και καθυστέρηση των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην πιθανότητα να αξιοποιηθούν τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ξένοι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν στην ελληνική ΑΟΖ, αυτή τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στη χρεοκοπία ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα.
    Παρακάτω δημοσιεύουμε την περίληψη της ομιλίας του Καθηγητή στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης στις 31/10/2011 με θέμα
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΙ  ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΣΗΜΑΣΙΑ  ΤΩΝ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ  ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ  ΝΟΤΙΑ  ΤΗΣ  ΚΡΗΤΗΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΚΡΗΤΗΣ

Παρουσίαση Αντ, Φώσκολου για το Φυσικό Αέριο της Κρήτης

Ακολουθεί το slideshow της ομιλίας, που είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος ο κ. Καθηγητής θα ήθελε να το δουν όσο περισσότεροι Ελληνες μπορούν!
Presentation1at Geostratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates