30/12/11

Οι Ελληνες νεο-μετανάστες θύματα εκμετάλλευσης

Προσεχώς, Ελληνες στην ίδια θέση!
Με προσπάθειες εκμετάλλευσης που θυμίζουν τούρκους δουλέμπορους και αφγανούς μετανάστες αρχίζουν να αντιμετωπίζονται οι  Ελληνες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να μεταναστεύσουν σε χώρες όπου υπάρχουν Ελληνικές κοινότητες όπως ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αυστραλία. Είναι χαρακτηριστικό το site ενός ομογενή που ανακαλύψαμε, ο οποίος προσφέρεται να βοηθήσει συμπατριώτες του να "βγάλουν άκρη" με τη γραφειοκρατία των Καναδέζικων Αρχών και παρόλο που η προσφορά του φαίνεται και χρήσιμη και έντιμη, χαλάει τις εντυπώσεις όταν ζητάει 3.700 ευρώ εκ των οποίων τα 2.250 προκαταβολή. Αν και μπορεί ο ίδιος να μην έχει κακή πρόθεση, η διαδικασία αποτελεί από μόνη της εκμετάλλευση.

Ιδού πως το χειρίζεται το θέμα:
"Ζούμε σε μια περίεργη φάση όλοι οι Έλληνες. Και οι εντός, μα και οι εκτός Ελλάδας.
Με την διαφορά, πως, όσοι ζείτε στην Ελλάδα, βιώνετε καταστάσεις πρωτόγνωρες, και πολλοί από εσάς, σκέφτεστε την μετανάστευση ως την καλύτερη λύση, είτε προσωρινά, είτε μόνιμα.
Δέχτηκα στο παρελθόν -και συνεχίζω να δέχομαι καθημερινά- γράμματα από πάρα πολλούς συμπατριώτες μου, που μου ζητάνε βοήθεια, ρωτώντας με τρόπους και συμβουλές, για το πώς να μπορέσουν, και να καταφέρουν να βρουν καταφύγιο εδώ στον Καναδά.
Αποφάσισα να το προχωρήσω το θέμα, και να ασχοληθώ πλέον σοβαρά με αυτό.
Και όταν λέω σοβαρά, το εννοώ.
Εδώ παίζεται η ζωή και οι οικονομίες κάποιων συμπατριωτών μου, ψάχνουν σε μένα αυτόν που θα τους βοηθήσει και θα τους συμπαρασταθεί, μέχρι να βρουν σιγά σιγά τον δρόμο τους μετά μονάχοι.
Συζήτησα το θέμα με έναν γνωστό Καναδό δικηγόρο, που ασχολείται αποκλειστικά με ζητήματα μεταναστών και Immigration in Canada, κι αποφασίσαμε για τον σκοπό αυτό, να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό γραφείο, που θα αναλαμβάνει υποθέσεις Ελλήνων που θέλουν να έρθουν και να μείνουν στον Καναδά.
Σκοπός μας είναι, να σας λύνουμε ακούραστα  κάθε απορία που τυχόν θα έχετε, να σας συμβουλεύουμε, τι πρέπει να κάνετε, τι δεν πρέπει να κάνετε, και πώς να το κάνετε.
Να φτιάξουμε τα χαρτιά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να σας βοηθήσουμε, στο να πάρετε άδεια εργασίας, παραμονή, δουλειά και φυσικά, να βρείτε ένα σπίτι να μένετε.
Μα πάνω απ' όλα, να είστε καθ' όλα νόμιμοι να εργαστείτε, χωρίς να σπαταλάτε χρόνο και χρήμα άσκοπα, σε ανώφελες αναζητήσεις, ανούσιες υποσχέσεις, και στο τέλος να φεύγετε άπραγοι, δίχως να έχετε καταφέρει, αυτό που τόσο επιθυμούσατε, το να βρείτε δηλαδή στον Καναδά, όλα αυτά που η πατρίδα σας στέρησε με τον άλφα η βήτα τρόπο.,
1. Για να ΜΗΝ παίρνετε αεροπλάνα και κόβετε εισιτήρια, πράγματα δηλαδή που στοιχίζουν και χρήματα, μα και χρόνο, χωρίς να έχετε καθόλου ιδέα το αν έχετε η όχι ελπίδες να καταφέρετε να μείνετε, θα σας στέλνω εγώ ένα ερωτηματολόγιο.
Το απαντάτε με το χέρι στην καρδιά (όχι ψέματα και ανακρίβειες παρακαλώ, θα αποβούν εις βάρος σας) και μου το στέλνετε πίσω συμπληρωμένο.
Αυτό, θα γίνει με Email φυσικά, για ταχύτερη λήψη.
2. Ο δικηγόρος το διαβάζει, και αξιολογεί την περίπτωση του καθ' ενός, με βάση τα γραφόμενά σας, και τις γνώσεις που έχει επί του θέματος. Μου δίνει την απάντηση, την οποία σας στέλνω αμέσως μόλις την λάβω, μαζί με περαιτέρω οδηγίες.
3. Η απάντηση, θα είναι με ποσοστιαίες μονάδες.
Παράδειγμα:
85% πιθανότητες επιτυχίας (πολύ μεγάλες δηλαδή), ή
50% - 50%, που σημαίνει" είναι αρκετά μεγάλο το ρίσκο, ή πάλι,
20% Πιθανότητες, που σημαίνει, "μην το σκέφτεστε καθόλου, δεν γίνεται τίποτε".
4. Στην περίπτωση "αρνητικής" αξιολόγησης, γλιτώνετε κόπο, χρόνο, και χρήματα, αφού θα σας γίνει εντελώς δωρεάν.
Προτιμάμε να σας πούμε εντελώς ευθέως την αλήθεια, απο το να σας αρμέξουμε πουλώντας σας φρούδες ελπίδες και κοπανιστό αέρα.
Δίκαιο πιστεύω, συμφωνείτε;
5. Σε περίπτωση "θετικής" αξιολόγησης, η αμοιβή είναι 5.000 δολάρια Καναδά, (3.750 ΕURΟ).
Από εσάς, και μόνο εσάς, εξαρτάται, το αν θέλετε να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία η όχι.
Τότε, αποφασίζετε και να έρθετε η όχι, και κανονίζουμε τα πως και όποιες άλλες λεπτομέρειες χρειάζονται, καθώς και ποια έγγραφα να φέρετε μαζί σας.
6. Πληρώνετε μόλις έρθετε Καναδά στον δικηγόρο 3.000 (2.250 ΕURΟ) προκαταβολικά, και τα υπόλοιπα 2.000 (1.500 ΕURΟ) μετά την περαίωση της υπόθεσής σας.


Εμπιστευθείτε μας.
Ξέρουμε, τι ζητάτε, τι χρειάζεστε, μα και πώς να το αποκτήσετε,
αρκεί να πληρείτε τις προϋποθέσεις.

Τώρα, θα έρθουν και κάποιοι πονηροί, να μου πουν τις εξυπνάδες τους και τις "δήθεν" φοβίες τους. Εκ των προτέρων γνωρίζω, πως, θα είναι εκείνοι, που βασικά, είτε δεν έχουν τα χρήματα να αναλάβουν το όλο εγχείρημα, είτε δεν είχαν ποτέ τους σκοπό να έρθουν στον Καναδά, και παριστάνουν τους μεσάζοντες.


Θα πω τα εξής, για να τους προλάβω:
_Δεν είμαι διατεθειμένος για κανέναν λόγο και κανένα χρηματικό ποσόν, να χαλάσω το όνομα και την καλή μου φήμη. Αυτό βγάλτε το απο το μυαλό σας.
_Δεν είμαι διατεθειμένος, για κανέναν λόγο η ποσόν, να καταχραστώ την εμπιστοσύνη κανενός.
Το όνομά μου, ο λόγος μου και η υπογραφή μου, είναι η εγγύησή σας.

Επαναλαμβάνω:
Αν κάποιος ΔΕΝ έχει πιθανότητες να μείνει εκ των πραγμάτων, θα το μάθει ευθύς αμέσως, και εντελώς δωρεάν.
Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, γνωρίζοντας το ποσοστό επιτυχίας που έχει, τότε μας δίνει την εντολή, και ξεκινάμε χωρίς χρονοτριβές."
 Πάντως, ο ίδιος αναφέρεται σε περιπτώσεις απάτης κατά μεταναστών:

"Μου είχε γράψει γράμμα μια φίλη πρίν μια εβδομάδα, ρωτώντας με για κάποιο φιλικό της ζευγάρι, που ήθελε να μεταναστεύσει Καναδά κάποιες πληροφορίες.
Μου έγραφε πως, βρήκε ο άντρας της φίλης της κάποιες άκρες με ένα Ξενοδοχείο εδώ στο Τορόντο, το οποίο τον προσέλαβε, και μάλλιστα ήρθε σε επαφή με το Immigration εδώ, και μάλλιστα τον δέχτηκαν, και πως έπρεπε να στείλει κάποια χρήματα για την βίζα.

Της είχα γράψει, να τους εφιστήσει την προσοχή, γιατί μου μύριζε απάτη. Η απάντησή της ήταν πως, "κι εμένα Νίκο το ίδιο μου μυρίζει, μα δυστυχώς έστειλαν τα χρήματα".

Χθές, έλαβα ένα γράμμα απο μια φίλη, με ακριβώς ολόϊδιο σενάριο. Το γνωστό δηλαδή ξενοδοχείο, κ.λ.π. Μόλις διάβασα το όνομα του ξενοδοχείου, θυμήθηκα την πρώτη ιστορία, και της έγραψα να μην στείλουν χρήματα, να το ερευνήσουν πρώτα πολύ καλά, και πως αρμόδια υπηρεσία για βίζες, είναι η πρεσβεία της Ρώμης.

Οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν. Μόλις μπήκα στο σπίτι πριν λίγο, και με περίμενε ένα γράμμα, απο τον σύζυγο αυτή τη φορά της φίλης μας, που πολύ ευγενικά, δέχθηκε να γίνει αυτή η ανάρτηση, και να αναφερθεί και το όνομά του.
Ζήτησε να γίνει αυτή η ανάρτηση, για να γλιτώσουν απο τους απατεώνες τυχόν μελλοντικά υποψήφια θύματα. Τον συγχαίρω ειλικρινά γι αυτό.
Καλύτερα όμως να διαβάσετε όλη την επιστολή αναλοίωτη όπως μου την έστειλε.

"Name: Menandros

Email Address: menandrosm@hotmail.com

Αγαπητε Aaton,

Είμαι ο συζυγος της Μ. που σου εγραψε για την περιπτωση του ξενοδοχειου στο Τοροντο.
Τελικα ειμαι βεβαιος οτι προκειται για απατη. Το ονομα που μου παρουσιασανε ειναι State Plaza Toronto Hotel με  General Manager καποιον Stephen Woodgate και με e-mail:
state_plaz​a_hotels@workmail.com .

Αφου με "προσελαβαν" (χαχαχα!!!) με παρεπεψαν στο e-mail  immigration_bureau_ca​n@minister.​com στο οποιο ηρθα σε επαφη με καποιον Mr.Jason Hilford Kennedy Jnr. Chief Director, Canadian Immigration CIC Office και με τον DR. PIERRE  GAG NON, President of the Bureau Du Quebec, Canada immigration Migration and Refugee Affair.

Εγω ο κουτός δεν υποψιαστηκα κατι, και μαλιστα χαρηκα που με δεχτηκανε τοσο ευκολα!!!!!!
Υστερα και αφου "εγκρινανε" το e-interview στο οποιο υποβληθηκα, ηρθε η ωρα να μου τα παρουν!!!! Με παρεπεψαν στο e-mail: can_immigr​ation_chamb​er@lawyer.c​om στο οποιο ηρθα σε επαφη με καποιον
Barrister Darren B. Silver Morgan, Chief Advocate., For:Canadian Immigration Lawyers Regional Chamber
που μου ζητησε να συμπληρωσω τις φορμες που σου ανεφερε η Μ. και να τις στειλω μαζι με 466 U.S.D μεσω Western Union στον:
RECEIVERS NAME:     BRYDONE  GALE
RECEIVERS ADDRESS: Immigration Lawyers Chamber Toronto, Ontario Canada.

Αλλα στοιχεια που δειχνουν οτι ειναι απατη: Δηθεν διευθυνση αυτου του νομικου τμηματος 
Ontario Immigration Law Firm License
 No.120575493.
 Head office,
450 Rideau Street
Ottawa, Ontario K1N 1G7 CA.

ψαχνοντας στο διαδικτιο αυτο το κτιριο ειναι αδειο και ενοικιαζεται!!!!
Επισης η διευθυνση που μου παρουσιασαν για το ξενοδοχειο ειναι 108 Yorkville Avenue, Toronto,Ontario,M5R 1C2 Canada ενω στo site http://stateplazahotelscanada.webs.com/
εχουν νουμερο 188 και παρακατω στο ιδιο site 118, στο 108 ειναι απο οτι ειδα μια γκαλερι!!!!
 
Ευτυχως μας "εκοψε" τελευταια στιγμη να επικοινωνησουμε με την Καναδικη Πρεσβεια στην Αθηνα οι οποιοι μου τονισαν οτι ο μονος αρμοδιος φορεας για εκδοση visa για Ελληνες πολιτες ειναι η πρεσβεια στην Ρωμη. Με την Ρωμη επικοινωνησα και μου απαντησαν και αυτοι , οτι ειναι οι μονοι αρμοδιοι."

To Espressonews.gr αναφέρεται σε παρόμοιες απάτες:

"Ενα από τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν όσοι αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, ειδικά μέσα από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Eures, είναι οι απάτες με ηλεκτρονικά μηνύματα που υπόσχονται ψεύτικες προσφορές εργασίας. Διάφοροι επιτήδειοι στέλνουν email και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίες στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή παριστάνουν ψευδώς τους εκπροσώπους γνωστών και μεγάλων εταιρειών. Οι απατεώνες ειδοποιούν τον ενδιαφερόμενο ότι δήθεν προσλαμβάνεται και στη συνέχεια του ζητούν να τους καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή για την ενοικίαση σπιτιού κ.ά.

Το Eures γνωρίζει το πρόβλημα και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει. Παράλληλα, καλεί όσους αναζητούν εργασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν δέχονται τέτοια μηνύματα. Μεταξύ άλλων, συμβουλεύει:

α) Να μην απαντούν ποτέ σε οποιεσδήποτε προσφορές εργασίας που αφορούν την προώθηση ή λήψη χρηματικών ποσών ή σε προσφορές για τις οποίες η επιχείρηση προφασίζεται ότι δεν είναι σε θέση να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, δεν διαθέτει φορολογικό μητρώο, δεν είναι σε θέση να μεταφέρει χρήματα κ.λπ.

β) Να μη γνωστοποιούν ποτέ τα τραπεζικά τους στοιχεία σε αιτήσεις που περιέχονται σε ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης. Καμία έγκυρη επιχείρηση δεν ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ζητώντας τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του υποψηφίου ή τα στοιχεία τραπεζικών καρτών.

γ) Προτού καλέσουν έναν αριθμό τηλεφώνου που έχει σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να βεβαιώνονται ότι πρόκειται για κανονικό αριθμό και όχι αριθμό υψηλής χρέωσης."
   

Το protothema.gr επίσης αναφέρει:

Χoντρή κομπίνα έχουν στήσει στην Αυστραλία άγνωστοι, που ποζάρουν ως «σύμβουλοι» μετανάστευσης και αποσπούν χρήματα από ενδιαφερόμενους Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, οι κομπιναδόροι τους υπόσχονται να τους εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία έναντι υψηλών χρηματικών ποσών.
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτορίας έχει λάβει πολλές επώνυμες καταγγελίες από ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, ότι οι ανώνυμοι «σύμβουλοι» μετανάστευσης τους ζητούν μεγάλα ποσά για την έκδοση βίζας και εξεύρεση εργασίας.
Οι επίμονοι απατεώνες ενοχλούν με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονική αλληλογραφία τους ενδιαφερόμενους, μέχρι να τους αποσπάσουν χρήματα.
Έρευνα που διενέργησε η Κοινότητα, αποκάλυψε ότι πραγματικά κάποιοι επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου και με παραπλανητικές ιστοσελίδες υπόσχονται την έκδοση βίζας και εργασίας έναντι αμοιβής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» τα γραφεία της ελληνικών κοινοτήτων της Αυστραλίας δέχονται καθημερινά καταγγελίες από Έλληνες, που πιέζονται ασφυκτικά από τους άγνωστους απατεώνες.
Ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκου μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει πως σύμφωνα με έρευνα  « η κομπίνα έχει αρχίσει από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από το 101 Collins Street της Μελβούρνης, διεύθυνση του οργανισμού www.ausfis.org, που με ψευδείς υποσχέσεις αποσπά τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια άγνωστοι τους ενοχλούν για χρήματα.
Ο οργανισμός αυτός είναι ανύπαρκτος και στο διαδίκτυο χαρακτηρίζεται από θύματα των επινοητών του "scam" - κομπίνα»
Υπενθυμίζεται, ότι το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιήσουν «σύμβουλο μετανάστευσης» να αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε registered συμβούλους, δηλαδή σε συμβούλους που λειτουργούν με την απαιτούμενη με ειδική άδεια. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mara.gov.au) δημοσιεύεται ονομαστικός κατάλογος νόμιμων μετανάστευσης.
Επίσης, το Υπουργείο συμβουλεύει ενδιαφερόμενους να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία να μην ενδιαφέρονται να μην καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε διάφορες ιστοσελίδες.

Αλλά ακόμα κι όταν φτάσει κανείς στον προορισμό του, τον περιμένει άλλη εκμετάλλευση. Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς, όπως και στη χώρα μας, έτσι και σε όλες τις χώρες προορισμούς μεταναστών υπάρχουν μεγάλες Ρατσιστικές και Ναζιστικές οργανώσεις, πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας, που μισούν τους Ελληνες, όσο μισούν τους άραβες και όλους τους άλλους λαούς κατά των οποίων βιαιοπραγούν. Στη Γερμανία οι βιασμοί μεταναστών και οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο.
Το ιστολόγιο "Δραστήριοι Ελληνες της Σουηδίας" γράφει:
Επικοινωνούν μαζί μας αρκετοί συμπατριώτες μας που πέφτουν θύματα επιτήδειων, κυρίως συμπατριωτών Ελλήνων, που το παίζουν επιφανείς επιχειρηματίες και κοροιδεύουν τον κόσμο.
Μεικοί τέτοιοι τους έχουν προσλάβει και τους απολύουν χωρίς να τους πληρώνουν (να τους χρωτούν δεδουλευμένα, υπερωρίες κλπ).
Άλλοι πιό παλιοτόμαρα, τους υπενοικιάζουν, χωρίς οι ίδιοι να το ξέρουν και πέρνοντας περίπου 1000 ευρώ κάθε μήνα από την επιχείρηση που τους νοικιάζει και ταυτόχρονα 1000 ευρώ από τον εργαζόμενο για να του βρεί υποτίθεται δουλειά. Ο εργαζόμενος δουλεύει μαύρα (ο ίδιος δεν το ξέρει) και ανασφάλιστος! Είχαμε και περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων (εγκλημάτων) που ο εργαζόμενος αναγκάστηκε να πληρώσει την περίθαλψη μόνος του!
Προσέξτε λοιπόν τα καθίκια αυτά.
1. Να έχετε οπωσδήποτε τον προσωπικό αριθμό.
2. Να έχετε αντίγραφο της πρόσληψης και να σας πληρώνει κάθε μήνα (να παίρνετε απόδειξη με το όνομα και την διεύθυνση της εταιρείας).
3. Να γραφτείτε αμέσως στο σωματείο με το που πιάνετε δουλειά.
4. Ελάτε σε επαφή με το ιστολόγιο μας αν έχετε κάποιο πρόβλημα.
Το επόμενο διάστημα θα δημοσιεύσουμε ονόματα αυτών των καθικιών που μεταχειρίζονται ανθρώπους σαν ζώα.

 Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες το site του εν λόγω ομογενή είναι: http://canada4greeks.blogspot.com/



Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΩΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ. ΜΕΙΝΕ ΕΔΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates