24/3/12

Η κυβέρνηση επιθυμεί την πρόκληση επεισοδίων για να βρει αφορμή να αναβάλει τις εκλογές

Ετοιμο έχουν το σκηνικό της προβοκάτσιας για να αναβάλουν επ αόριστον τις εκλογές οι υπάλληλοι της Τρόικας, που έχουν μετρήσει τα κουκιά κι έχουν καταλάβει ότι ο λαός θα τους πετάξει έξω από την εξουσία.
Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις, η διακαναλική προπαγάνδα, η φίμωση των αντιμνημονιακών αναλυτών και πολιτικών, αλλά και η επιρροή του χρήματος, οι εκβιασμοί και οι συνήθεις πελατεικές δεσμεύσεις δεν έχουν πια τόση δύναμη στους εξοργισμένους έλληνες.
Ομως, γνωρίζουν πώς να εκμεταλλευτούν την οργή του κόσμου προκαλώντας βίαιες αντιδράσεις στην αυριανή παρέλαση με τη βοήθεια των δεξιών και αριστερών άκρων- όπου θα χρειαστεί να τις καταστείλουν.
Δεν είναι τυχαίο πώς η κυβέρνηση και τα τοπικά όργανά της, ακόμα και με εκβιασμούς καλούν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή από την πλευρά των σχολείων στην παρέλαση, μη διστάζοντας να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μικρών παιδιών. Η κυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν τη δημιουργία βίαιων επεισοδίων και ακόμα περισσότερο, εύχονται να χυθεί αίμα στα πεζοδρόμια, κι έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να κινδυνέψει ο απλός κόσμος από τις αντιδράσεις των θερμόαιμων.
Πέφτοντας θύματα μιας εθελούσιας πρόκλησης των αρχών - η παρουσία των "επισήμων" είναι ένα δόλωμα - οι διανοητικά καθυστερημένοι ακροαριστεροί, αναρχικοί και χρυσαυγίτες θα παίξουν αυτό το παιχνίδι της εξουσίας προκαλώντας η μια ομάδα την άλλη. Τα επεισόδια θα βάλουν βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας και όσο πιο γενικευμένα θα είναι, τόσο πιο εύκολα θα βρεθεί η πρόφαση να αναβηθούν οι εκλογές ενόψη κάποιου...."εθνικού κινδύνου"....
Γι αυτό, ας μην τους δώσουμε περιθώριο. Ας μην προκληθούμε σ΄αυτή την παρέλαση. Ας μη βιαιοπραγήσουμε. Ας δείξουμε μόνο τη δύναμή μας, με την ενότητα, τη συμμετοχή και τη δυνατή φωνή μας.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο γι αυτούς από τη βία. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο γι αυτούς, από τη συσπείρωσή μας.

2 σχόλια:

  1. Μπορείς να καμαρώνεις ότι επάξια ανταγωνίζεσαι το άθροισμα Πρετεντέρη-Τρεμη-Τσίμα-Καψή, εσύ μόνος σου και μάλιστα μιλώντας στο όνομα του κινήματος. Τέτοια τρομοκρατία, για αίμα στα πεζοδρόμια, θεωρίες των "άκρων"(δεξιών και αριστερών), υποστολή και αναστολή των κινητοποιήσεων και των αγώνων με το φόβο(!) μην τυχών και δώσουμε αφορμή στην κυβέρνηση να αναβάλει τις εκλογές, ούτε τα αφεντικά τους(Μπόμπολας, Ψυχάρης...) δεν μπορούν να φανταστούν. Λες και η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει οποιαδήποτε πρόφαση για την αναβολή των εκλογών, ή ακόμη χειρότερα, η ταξική πολιτική που μας εξαθλιώνει δεν θα ανατραπεί μέσω μαζικών εργατικών αγώνων, αλλά μόνο μέσω των εκλογών.

    Το καλό σενάριο είναι τα παραπάνω να τα γράφεις με το άλλοθι της παντελούς απουσίας πολιτικής συγκρότησης, με αποτέλεσμα να αναπαραγεις αμάσητη την αστική προπαγάνδα. Το κακό σενάριο δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος. Ούτε στο όνομα του κινήματος μιλάω, ούτε αυτά που λές εννοώ. Με το όνομά μου υπογράφω και δεν τρομοκρατώ, ούτε τρομοκρατούμαι, γιατί θα απείχα εδώ και καιρό από αγώνες στους οποίους μπαίνω μπροστά.
    Εχω άποψη και η άποψή μου είναι, ότι η 25η Μαρτίου δεν είναι η μέρα που θα ανατρέψουμε τη χούντα.
    Από την άλλη, βλέπω ότι ενοχλεί σφόδρα η άποψή μου για συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων, στην οποία εσύ και κάποιοι άλλοι βάζετε όλο και περισσότερα εμπόδια, στοχεύοντας σε μικροπολιτικά ωφέλη, παίζοντας τελικά το παιχνίδι της εξουσίας που μας θέλει κομμάτια.
    Φυσικά και μπορούν να αναβάλλουν τις εκλογές όποτε θέλουν, αλλά δε θέλω να τους δώσουμε εμείς αυτή την αφορμή. Φυσικά και δεν πιστεύω στην αποτελεσματικότητα των εκλογών, ούτε πιστεύω πως η "ταξική πολιτική" θα ανατραπεί ΜΟΝΟ μέσω μαζικών εργατικών αγώνων , αλλά μέσω μαζικών κοινωνικών αγώνων, απαλλαγμένων από κομματικά πατροναρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates