31/5/12

Κάτοικοι τριών δημοτικών ενοτήτων διαμαρτύρονται για την αύξηση των δημοτικών τελών ύδρευσης - αποχέτευσης

Σε κοινό αγώνα ενάντια στα χαράτσια που επέβαλλε ο Δήμος Χανίων στους Δημότες του προχωρούν οι κάτοικοι τριών πρώην Δήμων. Τις προηγούμενες ημέρες, κοινωνικοί φορείς πολιτών από τις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου, Σούδας και Θερίσου, αποφάσισαν από κοινού να καταγγείλουν ως παράνομη, αδικαιολόγητη και άδικη την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την αύξηση των Τελών Υδρευσης και Αποχέτευσης καθώς και του τέλους Σύνδεσης Αποχέτευσης. Οι φορείς που και μεμονωμένα ήδη έχουν συλλέξει πάνω από 1700 υπογραφές ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης και την εκ νέου διαβούλευση της στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των κατοίκων και των θεσμικών και κοινωνικών φορέων που μας εκπροσωπούν, είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Ακρωτηρίου, η Συνέλευση των κατοίκων του Ακρωτηρίου, η Λαϊκή συνέλευση Βαρυπέτρου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Σούδας. Οι φορείς κατέθεσαν σήμερα στο πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων το αίτημά τους με την απαραίτητη από το νόμο συλλογή υπογραφών προκειμένου να μπει το θέμα εντός Ημερησίας Διάταξης σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια.
Οπως δηλώνει μέλος της κοινής αυτής πρωτοβουλίας "είμαστε έτοιμοι, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας να προχωρήσουμε σε ένδικα μέσα ενάντια στα δημοτικά χαράτσια που έρχονται να προστεθούν σε μια σωρεία δυσβάστακτων φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της τρόικας στους Ελληνες, βυθίζοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι ντροπή για τον κύριο Σκουλάκη και την  ομάδα του να λειτουργούν ως "εντόπιοι εφαρμοστές της μνημονιακής πολιτικής" στα Χανιά, ακολουθώντας μιαν ανάλγητη δημοτική πολιτική. Πρέπει να καταλάβουν, ότι οι δημότες των Χανίων δεν είμαστε εχθροί τους και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντί μας".


Το κείμενο του αιτήματος είναι το εξής: 
"Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ακρωτηρίου, Σούδας και Θερίσου δηλώνουμε την απερίφραστη αντίθεσή μας στις αυξήσεις του Τιμολογίου Υδρευσης και Αποχέτευσης που αποφασίστηκαν πρόσφατα .
Θεωρούμε αδικαιολόγητη και κοινωνικά άδικη την επιβολή αυξήσεων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που εμείς, όπως και όλοι οι Ελληνες προσπαθούμε να επιβιώσουμε κάτω από τις γνωτές σε όλους δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες.
Επίσης θεωρούμε ότι η υπ' αριθμό 189/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με την οποία επιβλήθηκαν τα εν λόγω τέλη, δεν αιτιολογήθηκε και δε λήφθηκε με την προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία.
Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και την εκ νέου διαβούλευση με τη συμμετοχή των κατοίκων και των θεσμικών και κοινωνικών φορέων που μας εκπροσωπούν."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates