18/5/12

Ο φερόμενος ως παιδεταστής της Ιεράπετρας, άνθρωπος βουλευτή της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής

 Ανθρωπος της Χρυσής Αυγής και κουμπάρος Λασιθιώτη βουλευτή της Ν.Δ. λέγεται ότι είναι ο φερόμενος ως βιαστής ανηλίκων, Δ/ντης του νυχτερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. Μετά τη συγκλονιστική δημόσια καταγγελία μιας κοπέλας για το βιασμό της από τον τότε γυμναστή της, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τον άνθρωπο ο οποίος έχει ξανακατηγορηθεί και έχει αθωωθεί με βούλευμα. Πληροφορίες μιλούν για συγκάλυψη με τη βοήθεια γνωστού βουλευτή. Η καταγγέλουσα μιλάει για πολλά παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον εν λόγω "καθηγητή", ενώ η υπόθεση ήρθε στο φως με αφορμή άλλες καταγγελίες εναντίον του Δ/ντή του νευχτερινού ΕΠΑΛ για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση μαθητών. Σημειωτέον ότι η σύζυγος του γυμναστή ήταν υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές.
http://www.hxonews.gr/index.php/topika/3810-2012-05-12-13-49-00

Την Εισαγγελέα υπηρεσίας συνάντησε η δημοσιογράφος Μ. Τσαγκαράκη, μετά από κλήτευση που δέχθηκε, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση του φερόμενου ως παιδεραστή Διευθυντή του νυχτερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Μετά την απόφαση της καταγγέλουσας να προβεί δημόσια στη συγκλονιστική της μαρτυρία, και το αρχείο ήχου που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, εξετάζεται τώρα, εάν είναι εφικτό ο φάκελος να ανοίξει εκ νέου για αναψηλάφηση της υπόθεσης, δεδομένου ότι υπήρξε βούλευμα αθωωτικό για τον προπονητή.
Από νωρίς το πρωί, οι "Πολίτες εν Δράσει" καθώς και οι "Αλληλέγγυοι Πολίτες Μιραμβέλλου" και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης, μετέβησαν σε παράσταση στη Διεύθυνση Β'βάθμιας  και στην Εισαγγελία Νεαπόλεως, προκειμένου να πιέσουν προς την κατεύθυνση πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.Σύμφωνα, μάλιστα, με την πληροφόρηση εκ μέρους του διευθυντή β'βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο εκπαιδευτικός αναμένεται να απολογηθεί, ενώ έντονη ήταν η φημολογία περί παραίτησής του.

Η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας Πολίτες εν Δράση έχει ως εξής:

Μετά τις συγκλονιστικές δημόσιες μαρτυρίες και καταγγελίες για παιδεραστία από εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε σχολείο της Ιεράπετρας, σαν δημοτική παράταξη Ιεράπετρας θεωρούμε ότι οφείλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.


Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης από δαιδαλώδες δίχτυ προστασίας που είχε απλωθεί τα προηγούμενα χρόνια και στο οποίο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, όπως καταγγέλλεται, πολιτικοί παράγοντες του τόπου. Η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης επιβάλλει και την ανάγκη δημόσιας παρέμβασής μας για το θέμα, σεβόμενοι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί σημαντική δημοκρατική κατάκτηση. Η πρόσφατη διαγραφή του εν λόγω εκπαιδευτικού από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λασιθίου με την κατηγορία της ναζιστικής προπαγάνδας και στρατολόγησης μαθητών, καθώς και οι αναφορές συμπολιτών μας για απειλές που δέχτηκαν, επιτείνουν το κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να πρωτοστατήσει, υπερασπιζόμενη τα παιδιά μας, ό,τι πολυτιμότερο έχουμε σαν κοινωνία. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει σαφή θέση και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

Στα πλαίσιο αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι των Πολιτών εν Δράσει θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και στην Εισαγγελία Λασιθίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Συλλόγους και Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates