18/6/12

Ο,τι σούρθει, να μην το βαρεθείς...

Του Γιώργη Γυπάκη
Ο Ελληνικος λαός, αποφάσισε να αυτοκτονήσει ομαδικά εκλέγοντας κυβέρνηση αυτούς που τον έκλεβαν και τον εξαπατούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτούς που έκαψαν τη χώρα, κατέστρεψαν τις υποδομές της και την αφαίμαξαν. Αυτούς που έκαναν τα σκάνδαλα καθημερινή ρουτίνα. Αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για την εθνική καταστροφή.
Οι Ελληνες επιβράβευσαν την πολιτική που είχε σαν συνέπεια:
  • 2.500 Αυτοκτονίες,
  • 1.200.000 Άνεργοι,
  • 300.000 Λουκέτα,
  • 5.000.000 Έλληνες κάτω από το όριο της Φτώχειας,
  • Μνημόνια, Δανειακές, PSI,
  • Ληστεία Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων,
  • Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, Παραίτηση Ασυλίας,
  • Υποθήκευση Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας,
  • Πτώχευση με Αγγλικό Δίκαιο.
Φυσικά, κανείς από τη Ν.Δ. δε χρειάστηκε να αγωνιστεί για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Εκαναν άλλοι τον προεκλογικό τους αγώνα γι αυτούς. Επεισαν τον κόσμο, τρομοκρατώντας τον κόσμο, λέγοντας ψέματα, δημαγωγώντας  και λασπολογώντας το ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχαν τα κανάλια και οι εφημερίδες των μεγαλοεργολάβων, με ένα 16% η ΝΔ θα μας αποχαιρετούσε οριστικά, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό είναι το καθαρό της ποσοστό πια. Αυτή η  νίκη δεν της ανήκει.
Πρόκειται για μια λούμπεν μάζα αμόρφωτων και αποχαυνωμένων πεινασμένων, που γοητεύονται από ανορθόδοξα πολιτικά στοιχεία, όπως η ρητορική, το ύφος, το επικοινωνιακό προφίλ - το σοβαροφανές. Πρόκειται για έναν όχλο, ανάλογο του όχλου που ψηφίζει Χρυσή Αυγή, που θα κάνει ότι του πεις, που καθοδηγήθηκε στην πόλωση. Είναι η μαγιά για το πιθανό ξεκίνημα ενός εμφυλίου πολέμου.
Ο λαός αυτός, πίστεψε το γελοίο Σαμαρά, την Ντόρα - φίλη του Χριστοφοράκου και τον παράφρωνα Μιχελάκη. Πίστεψε τη Λαγκάρντ, τη Μέρκελ και τις κωλοφυλλάδες των γερμανών. Αυριο θα βρίσκονται πάλι στην Αθήνα, για να ξανακαταλάβουν τα Υπουργεία. Για να πουλήσουν ό,τι έμεινε από τη χώρα, για να αφανίσουν τους ελληνες. Κι ύστερα, θα ξανακάνουν εκλογές.

Δυό επιλογές έχουμε:

Αξίζει να αφήσουμε, αυτό το λαό στη σκοτεινή του τύχη, στο έσχατο σημείο αφανισμού.
Αξίζει να αφήσουμε αυτό το λαό, να τον φτύνουν και οι μύγες.
Αξίζει στους Ελληνες να τους αφήσουμε, να πεθαίνουν από ασιτία, να αυτοκτονούν, να μεταναστεύουν.
Αξίζει, να εγκαταλείψουμε κάθε προσπάθεια μεσα στην κοινωνία, κάθε συσσίτιο, κάθε κίνημα, κάθε συνέλευση, γιαί τίποτα δε θα είναι πιο αποτελεσματικό από το να υποστούν οι Ελληνες τις συνέπειες των πράξεών τους.
Κι εμείς οι υπόλοιποι, να τη βολέψουμε με την αλληλεγγύη που αποκτήσαμε αυτά τα δυο χρόνια, μεταξύ μας, αποφεύγοντας όσο μπορούμε πια την έκθεση.
Δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο γι άλλους αγώνες. Δεν ξέρω καν, αν αξίζει τον κοπο.

Από την άλλη, αν υπάρχει μια μικρή ελπίδα να αντιστραφούν οι όροι στο μέλλον, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το παιχνίδι θα παιχτεί με όρους τους συστήματος.
Πρέπει να έχουμε στα δικά μας τα χέρια, δικά μας ΜΜΕ. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε προπαγάνδα, απευθυνόμενοι στο λαό με τον τρόπο που έχει μάθει να τη δέχεται.
Πρέπει να επεκτείνουμε την ανυπακοή στη λαϊκή βάση: κανείς να μη δίνει τίποτα, κανείς να μην πληρώνει τίποτα και να μη σέβεται κανένα νόμο. Ο μόνος τρόπος να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση είναι η πλήρης ανυπακοή, η εκτροπή στην αναρχία, η τροφοδότηση του χάους με την αξιοποιηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates