31/7/12

Αντιμνημονιακές δράσεις από πολίτες σε υπηρεσίες των Χανίων

Συγχρονισμένες δράσεις ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με τη σφοδρή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της τρόικας εναντίον του ελληνικού λαού έκαναν χθες στα Χανιά τοπικά αντιμνημονιακά κινήματα και κόμματα. Στον ΟΑΕΔ το πρωί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν με τους ανέργους και μοίραζαν φυλάδια με τις θέσεις του κόμματος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (προτείνουν  διαγραφή των χρεών) και για την αύξηση της ανεργίας. Αργότερα, έξω από την Εφορία, μέλη της Συνέλευσης της Χαλέπας, του Κινήματος πολιτών ενάντια στα Χαράτσια, του ΕΠΑΜ και άλλοι, μιλούσαν με τους πολίτες και τους ενημέρωναν για τη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια και τις πολιτικές του μνημονίου.


To κείμενο της Συνέλευσης της Χαλέπας ήταν:
"Η φοροληστεία των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου  ονομάζεται δημοσιονομική σταθερότητα και τήρηση των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δανειστές. Η φοροασυλία στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές ονομάζεται προσπάθεια ανάκαμψης. Πρέπει να μαζέψουν 5,1 δις για τους τοκογλύφους τραπεζίτες και   μας επιβάλουν πενταπλάσιους φόρους από πέρυσι για λιγότερα εισοδήματα Εμείς όλοι καταλαβαίνουμε, πως όσο και αν παραταθούν οι προθεσμίες των δηλώσεων, όσο και αν αυξηθούν οι δόσεις , όσες ευκολίες πληρωμής και αν μας κάνουν, η φοροαφαίμαξη θα συνεχίζεται. Δεν έχουμε να περιμένουμε από τις όποιες ρυθμίσεις , τις επερωτήσεις , και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.  Κάθε αναμονή, κάθε αυταπάτη , κάθε πίστωση χρόνου μας οδηγεί σε χειρότερες  μέρες
ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ, ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ , ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΉ, ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΕΠΙΒΊΩΣΉΣ. ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΆΤΣΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΛΑΌΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆ ΤΊΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ , ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΆΤΣΙΑ ,ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ , ΝΑ ΣΤΑΘΟΎΜΕ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΊΤΟΝΈΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ,ΓΙΑΤΙ ΑΎΡΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΚΑΝΈΝΑ ΣΠΊΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΎΜΑ, ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΈΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΚΑΝΈΝΑ ΓΕΊΤΟΝΑ ΣΤΑ ΚΟΡΆΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΩΝ,"

Το ΕΠΑΜ Χανίων συμμετείχε στην ίδια κινητοποίηση στην εφορία Χανίων, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της συνέλευσης Χαλέπας, με το παρακάτω κείμενο:
Η συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της εξόντωσης κάθε εθνικής υπόστασης, που με ψεύτικες υποσχέσεις υφάρπαξε την ψήφο από τον ελληνικό λαό, σχεδιάζει την τελική επίθεση. Η επίθεση είναι ολομέτωπη, και ξεκινά από την πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας παροχής από το κράτος στους τομείς της παιδείας, υγείας, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής, και φτάνει μέχρι την άνευ όρων υποτέλεια της χώρας και την πλήρη μετατροπή του ελληνικού λαού σε υποτακτικούς και δουλοπάροικους των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων.
Είναι φανερό πια, ότι μόνος του κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη βάρβαρη, ολομέτωπη και αδίστακτη εφαρμογή των εντολών της τρόικας. Μόνο με τη συλλογική δράση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τις κατασχέσεις ακινήτων, τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, μα και την συντριπτική μείωση του βιοτικού επιπέδου της ζωής μας, της δικής μας αλλά και των επόμενων γενεών.
Ήρθε ο καιρός να δράσουμε, να μην μένουμε απαθείς. Να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν και να ενωθούμε. Να οργανωθούμε στην γειτονιά μας, να μην αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια των αρπαχτικών της εφορίας, των τραπεζών, των τοκογλύφων. Να μην αφήσουμε κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ...

1 σχόλιο:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates