27/8/12

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων για το ξεπούλημα των λιμανιών

Η συγκυβέρνηση των προθύμων ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα, πιο επιθετική ληστρική επιδρομή, ξεπουλώντας μεγάλο μέρος των υποδομών του κράτους και βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας. Μεταξύ των άλλων ετοιμάζεται να ξεπουλήσει δεκάδες λιμάνια και μαρίνες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών στην σχετική λίστα, συγκαταλέγονται και τρία σημαντικά λιμάνια της Κρήτης. Αυτά της Σούδας (Χανίων), του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων καταδικάζει την εν λόγω πρόθεση της «συγκυβέρνησης των προσκυνημένων» και των Περιφερειαρχών – μαριονέτες και καλεί τους πολίτες να παλέψουν μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να αποτρέψουν τη νέα αυτή ληστεία του πλούτου του ελληνικού λαού από το γερμανόδουλο ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο για την πώληση του ελληνικού δημόσιου πλούτου). Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί ότι το λιμάνι μπορεί να γίνει μοχλός τουριστικής ανάπτυξης, προώθησης των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και με την διεύρυνση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στα ελλιμενίζοντα κρουαζιερόπλοια να καταστήσει την δυτική Κρήτη έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου για αυτό το είδος τουρισμού. Ας μη ξεχνούμε επίσης τον κεντρικό ρόλο που επιτελεί ή θα μπορούσε να επιτελέσει το λιμάνι στην ασφάλεια και την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς της Κρήτης, θεσμικούς και μη, να πάρουν θέση στην εν λόγω παραχώρηση σε ιδιώτες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στον εμπορικό σύλλογο, τους γεωργικούς-κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες εμπόρους καθώς, το κόστος μεταφοράς των προϊόντων από και προς το νησί και οι τιμές των διακινούμενων προϊόντων ενδέχεται να ανατιμηθούν προς τα πάνω με έξτρα φόρους διακίνησης και μεταφοράς.

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 10:30 π.μ., ο διορισμένος Περιφερειάρχης της κυβέρνησης και ο αιρετός Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσουν για την προώθηση του θέματος. Τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων, που θα είναι εκεί για να κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούν το μεγάλο ξεπούλημα των λιμανιών της χώρας, καλούν τον Κρητικό λαό να πλαισιώσει την διαμαρτυρία αυτή και να ενεργοποιηθεί καθώς η επίθεση της συγκυβέρνησης είναι πλέον ολομέτωπη και πολυεπίπεδη.



Από το Γραφείο Τύπου
του Τομέα Χανίων του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates