16/10/12

Εκδήλωση με αφορμή τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα

διοργάνωση:  νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νέα ιστοσελίδα ανυπόταχτος μαθητής
anypotaxtos-mathitis.gr

«Αιώνιο σύμβολο του αγώνα για μια διαφορετική κοινωνία, παντοτινό παράδειγμα του ανθρώπου-επαναστάτη αποτελεί ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που δολοφονήθηκε από την CIA και το Βολιβιανό στρατό πριν από 45 χρόνια». Αυτό τονίσθηκε στην εκδήλωση της «νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση» (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για τον Τσε Γκεβάρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Σαμπιονάρα» στο Κουμ Καπί στα Χανιά.

Στο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τα σημαντικά βήματα της ζωής του Τσε, βιβλιοπωλείο, ενώ πραγματοποιήθηκε και η προβολή ντοκυμαντέρ για τον μεγάλο Αργεντίνο Επαναστάτη.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωσης εκ μέρους της «νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση», ο Γιώργος Διδυμιώτης είπε: «Ο Τσε παραμένει στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ως ένας φλογερός επαναστάτης που θυσίας τις ανέσεις μιας ασφαλούς ζωής που μπορούσε να έχει στην Αργεντινή καθώς ήταν παιδί ευκατάστατης οικογένειας αλλά και τις υψηλές θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της Κούβας για να προωθήσει, σύμφωνα με τη δική του λογική, την επανάσταση.»
Επίσης είπε ότι: «Στη σημερινή συγκυρία, στην πραγματικότητα του ΔΝΤ και του Μνημονίου ο αγώνας του έχει να δώσει την αυτοπεποίθηση, την απεμπλοκή από κάθε είδους ηττοπάθεια και την αισιοδοξία πως ο αγώνας όσες θυσίες και αν απαιτεί μπορεί να νικήσεις. Στην Ευρώπη της μιζέριας, της ανεργίας, και της επιβολής ο Τσε σαν φυσιογνωμία αποτελεί πρότυπο επαναστάτη. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να ήλθαμε σε μια περίεργη πρώτη επαφή με τον Τσε. Αυτό που έχει αξία είναι ότι ο Τσε για όλους μας δεν ήταν ο πρώτος μας αναπτήρας, το πρώτο τετράδιο, ή η πρώτη μας μπλούζα, αλλά μας διαμόρφωσε ολόκληρη τη συνείδηση και μας εισήγαγε στην πάλη για μια διαφορετική κοινωνία χωρίς καν να το καταλάβουμε. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates