16/10/12

Ούτε ένα κλαδί στο βωμό των χρυσοθήρων!

Στο πλάι της τοπικής κοινωνίας της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή του αρχαίου δάσους των σκουριών τάσσεται το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ με την παρακάτω ανακοίνωση:
Δυο χρόνια κοντά εξελίσσεται ο αγώνας στη Χαλκιδική και τη Θράκη ενάντια στη δημιουργία χρυσορυχείων από τις εταιρίες «Ελληνικός Χρυσός». «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» που ανήκουν στην καναδική Eldorado Gold.
Εδώ και μήνες οι κάτοικοι βροντοφωνάζουν ότι δεν χρειάζεται να σκάψουν για να βρουν χρυσό, αλλά ότι ο χρυσός βρίσκεται γύρω τους, είναι τα δάση, τα βουνά και οι παραλίες τους και ότι αυτό το θησαυρό που τους ανήκει αποφάσισαν πως πρέπει να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
Παρά τις αποφάσεις και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, παρακολουθούμε σε όλη την Ελλάδα ωστόσο να επιταχύνεται με κάθε τρόπο και μέσο η εκποίηση του εθνικού πλούτου, υπό την πίεση της τρόικας, του ΔΝΤ της Ε.Ε και με την αγαστή σύμπραξη της απόλυτα υποταγμένης και δουλοπρεπούς ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης.
Στις 10 Οκτώβρη, μία μόλις μέρα μετά την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στη χώρα μας, το Υπουργείο ‘’ Περιβάλλοντος’’ με επείγον έγγραφο έδωσε εντολή στο Δασαρχείο Αρναίας για την υλοτόμηση 4130 στρεμμάτων αρχέγονου δάσους στις Σκουριές, για την κατασκευή χώρου απόθεσης των αποβλήτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».
Εμείς το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ βΑΠΕ, που δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την προστασία του τόπου μας από την επέλαση των Βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα  των κατοίκων  και των φορέων της Ιερισσού και των γύρω περιοχών, για να προστατέψουν το περιβάλλον και τη ζωή τους. Θα επιδιώξουμε κάθε τρόπο να είμαστε στο πλευρό τους διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο έγκλημα που σήμερα γίνεται στις Σκουριές και που αύριο θα συνεχιστεί σε Κρήτη, Χίο, Ρόδο, Λέσβο, Μάνη, Έβρο και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο αγώνας ενάντια στο βιασμό του τόπου, του λαού και της λογικής είναι κοινός και θα τον δώσουμε ενωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates