24/10/12

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ διέξοδος από την κρίση. Διάλεξη του Νίκου Λυγερού

Δεν είναι καθόλου τυχαίο  που ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός αγωνίζεται τόσα χρόνια για να πείσει το συνοθύλευμα ηλιθίων που κυβερνάει τον τόπο,  για την αναγκαιότητα θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ. Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, "είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο".   Ο άνθρωπος αυτός, έδωσε μια διάλεξη (μαζί με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολο) στο Πολυτεχνείο στις 16/10/2012, στη διάρκεια της οποίας δημιούργησε ένα φανατικό κοινό, κατενθουσιασμένο, αισιόδοξο και κυρίως, ενημερωμένο για ένα θέμα,  που θα έπρεπε να αποτελεί το κορυφαίο μας Εθνικό θέμα. Η απολαυστική του διάλεξη, που καθήλωσε το κοινό με το χιούμορ και τον απίστευτα μεγάλο όγκο πληροφοριών για το θέμα της ΑΟΖ, ακολούθησε τη διάλεξη του κ. Φώσκολου για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας μας και είναι κρίμα, γιατί σε αυτό το κοινό δεν ήταν ολοι όσοι θα έπρεπε να είναι.
Παρακολουθείστε εδώ τη διάλεξη του κ.Λυγερού, ολόκληρη, και διαδώστε την όπου μπορείτε, για να την παρακολουθήσουν κι άλλοι.
 

 
¨ "Μας είχαν όλοι για τεμπέληδες, λαμόγια και ξεπουλημένους και ήθελαν τα πάντα από εμάς. Τώρα όμως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και πρέπει να αποδεχθούν και να παραδεχθούν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ όρθιοι ακόμα και πληγωμένοι, ελεύθεροι ακόμα και πολιορκημένοι με τα οράματά μας δίχως όνειρα που μας πωλούσαν παλαιότερα. Γράφουμε μόνοι μας την ιστορία μας εδώ και αιώνες και κανείς δεν μπόρεσε να μας νικήσει, ακόμα και αν ζήσαμε πολλές και μακρόχρονες κατοχές. Δεν τα παρατάμε εύκολα ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Η αντίσταση είναι φυσιολογική σε εμάς. Αυτό μας έμαθαν οι πρόγονοί μας. Τώρα πρέπει ο Ελληνισμός να περάσει στην αντεπίθεση και να αξιοποιήσει τον πλούτο της χώρας μας μέσω μιας υψηλής στρατηγικής που δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση πόρων. Έχουμε μέλλον ως λαός κι έχουμε αποδείξεις με την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μερικών και την επιφυλακτικότητα άλλων που βλέπουν μόνο και μόνο την καθημερινότητα. Τώρα το στρατηγικό άνοιγμα υπάρχει και πρέπει να το υλοποιήσουμε σύντομα, για να μπορέσει και η νεολαία μας να βρει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της εργασίας στο εξωτερικό. Ζούμε στη Ελλάδα για την Ελλάδα και πρέπει και η Ελλάδα να ζει με τον λαό της. Είμαστε μια πατρίδα αγωνιστών, διότι ποτέ τίποτα δεν ήταν εύκολο για μας. Δεν μας χαρίστηκαν, ενώ ο Ελληνισμός είναι μια προσφορά για όλη την Ανθρωπότητα. Ήρθε η ώρα λοιπόν με την αξιοπρέπειά μας να κάνουμε αυτό το στρατηγικό άνοιγμα, για να παραμείνουμε ελεύθεροι δίχως απεχθές χρέος για τα παιδιά μας."
 Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού
 Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο[3] και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)[4] (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή [5][6]
Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.[7]
Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.[8] Είναι μέλος της Mensa,[9][10] η οποία έχει 100.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω αποστολής στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης[11] ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως[12]), αλλά και της Mega Foundation,[13] κ.α. Αναφορά του γίνεται κι εδώ (http://www.megasociety.org/noesis/152/editor.html) Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου έυρους, και ένα εκ των τέστ εισαγωγής στην Parssociety είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ν. Λυγερό[12] και είναι ευρέως διαθέσιμο στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ακόμη, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Παιδαγωγικό Τμήμα).
Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, "είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο".[14][15]
Στην προσωπική του ιστοσελίδα[16] υπάρχουν πάνω από 10.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 1000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci,van Gogh, Dali, Picasso, Schiele.

1 σχόλιο:

  1. όταν υπάρχουν στην ΕΛΛΆΔΑ τέτοιοι ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ επιστήμονες , όπως ο κ . Νίκος Λυγερός και αντί να τους προβάλουν συνέχεια τα χουντοκάναλα , καλούν κάτι φελλούς και ολίγιστους πολιτικούς της δεκάρας και κάποιους αργυρώνητους δημοσιογραφίσκους να μας παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν !Τελικά πάντα οι κυβερνήτες αυτής της χώρας και οι περί αυτών φοβούνταν τις αξίες και προσπαθούσαν να τις κρατούν στην αφάνεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates