15/11/12

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ: "την κοινωνία τη θέλουμε σύμμαχο.."

"Την κοινωνία τη θέλουμε σύμμαχο και όχι εναντίον μας, όπως θέλουν τα κανάλια...δεν είναι μόνο οι απολύσεις για τις οποίες αγωνιζόμαστε...είναι η χρηματοδότηση στα σχολεία, οι Παιδικοί σταθμοί που δε θα έχουν φαγητό για τα παιδιά, είναι τι να πρωτοπώ! 
Στο καινούριο Μνημόνιο υπάρχει άρθρο που λέει: αν ο Δήμαρχος μια πόλης το ρίξει έξω το καράβι στη διαχείριση (πες ότι κάνει έργα και τέτοια με λεφτά που δεν υπάρχουν κι εσύ χαίρεσαι), οι 

δημότες θα πληρώσουν το μάρμαρο μέσα από τα τέλη τα οποία τους επιτρέπουν να τα αυξάνουν 

όσο θέλουν...θα έρθουν Γερμανοί Επίτροποι, να ελέγχουν τα έσοδα και θα τα παίρνουν αυτοί...σε 

μία χώρα όπου οι Δήμοι έχουν χρέος σε ποσοστό 0.9% ( το χαμηλότερο της Ευρώπης, ενώ μέχρι 

και της Γερμανίας έχουν 5,4%)...και άλλα πολλά πολλά....αν εγώ, βρεθώ σε μια παρέλαση ή σε ένα  γάμο πχ...και γίνει φασαρία, και να μη συμμετέχω, υποθέσουμε όμως ότι έρχεται η αστυνομία και 

συλλαμβάνει τους καλεσμένους του γάμου ή συλλαμβάνει αυτόν που κάνει το επεισόδιο στην 

παρέλαση και είμαι κι εγώ δίπλα του και με συλλαμβάνει κι εμένα...αυτό μπορεί να είναι αρκετό 

ώστε να διωχθώ από την υπηρεσία μου!!!!
Σε γενικές γραμμές ο Νόμος για τους ΟΤΑ είναι εντελώς καθεστωτικός Ο στόχος είναι να κινητοποιηθεί η κοινωνία, όσο υπάρχει μαζικότητα ακόμη..."
Αυτά μας λέει μια φίλη, εργαζόμενη σε Δήμο, σε μήνυμα που μας έστειλε, εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι λοιπόν στους Δήμους, υπερασπίζονται το ψωμί τους, τις οικογένειές τους, τη ζωή τους. Κι όσο κι αν ξέρουμε πως πολλοί από αυτούς δεν διορίστηκαν αξιοκρατικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επόμενοι που θα μπουν σε σειρά για απόλυση μπορεί να είμαστε εμείς.....Η παιδεία και η υγεία για παράδειγμα, είναι ο μεγάλος στόχος. Κι εκεί θα μάθουμε σύντομα, πόσοι πολλοί περισσεύουν.


 Ελπιδοφόρο είναι πάντως,ότι ο Δήμος Χανίων δηλώνει ότι δεν θα δώσει λίστες για διαθεσιμότητες. Δημοσιεύουμε παρακάτω, την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για το θέμα:

Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Δήμου Χανίων, μετά τη ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στην έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012,: με θέμα τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Δήμου Χανίων, μετά τη ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, αποφάσισε Ομόφωνα τα παρακάτω:
Α) Να μην εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», που αφορά την άμεση διαθεσιμότητα των εργαζομένων, Κλάδου ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Β) Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Χανίων
1) Να μην υπογράψει καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας.
2) Να δώσει εντολή στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών – Τμήμα Προσωπικού, να μην αποσταλούν οι ονομαστικές καταστάσεις και τα στοιχεία των υπαλλήλων, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιης αργίας.
3) Να μεταφέρει στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και να αποστείλει την απόφαση του Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ, ζητώντας την επικαιροποίηση, της από 11/11/2012 απόφασής της, η οποία να είναι πιο σαφής και εμπεριστατωμένη, ως προς τις τελικές αποφάσεις και προτάσεις της προς τους Δήμους.
Γ) Να απαλλαγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την απειλή του νόμου για πειθαρχικό αδίκημα σε περίπτωση μη αποστολής των στοιχείων των εργαζομένων.
Δ) Να αποσταλεί άμεσα, η παρούσα απόφαση στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates