15/11/12

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Χανίων για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με ενθουσιασμό και ικανοποίηση χαιρετίζει τις μαζικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στα Χανιά η προχθεσινή συνέλευση ήταν μία από τις πιο μαζικές που έχουν γίνει ποτέ. Το ΕΠΑΜ Χανίων πιστό στα προτάγματα και τις αρχές του θα σταθεί δίπλα συνοδοιπόρος και συναγωνιστής στους εργαζόμενους των Δήμων που μάχονται πλέον για τα αυτονόητα, εκείνα που σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα αποτελούσαν αυτονόητες παροχές.
Το ΕΠΑΜ καλεί το λαό και όλους τους άλλους κλάδους εργαζομένων να αγκαλιάσουμε την κίνηση αυτή. Ταυτόχρονα να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ να πάρουν ανάλογες δυναμικές αποφάσεις για επ’ αόριστον απεργίες και καταλήψεις δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ παλεύουν ώστε να μη γίνει καμία μετάθεση, διαθεσιμότητα ή απόλυση υπαλλήλων, να μην αποσταλεί κανένα προσωπικό στοιχείο εργαζομένων στους Δήμους στο υπουργείο με τους γκαουλάιτερ της Γερμανίας. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όμως, ταυτόχρονα παλεύουν και για να σταματήσουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αυτό θα προκύψει υποχρεωτικά από την περικοπή των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας τους αυτός μας αφορά όλους και θα πρέπει να γίνει η αφορμή του γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού που χρειάζεται για να γκρεμίσουμε το προδοτικό καθεστώς. Οι υπηρεσίες δε θα ξεπουληθούν στον εθνικό ή αλλοδαπό υπεργολάβο προκειμένου να απομυζήσει τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο στα νέα δυσβάστακτα, μα όχι τελευταία, μνημονιακά μέτρα. Να εναντιωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα της νοσηρής φαντασίας των γερμανών εθνικιστών και των διεθνών οικονομικών καρτέλ. Να παλέψει για να μην εφαρμοστεί ο πιο «μαύρος» προϋπολογισμός από σύστασης του νεοελληνικού κράτους.
Δεν είναι λύση το να στραφούμε ενάντια στο διπλανό μας. Υπεύθυνος για την κρίση δεν είναι ο γείτονάς μας, είναι οι τραπεζίτες, το παραπαίον μεταπολιτευτικό καθεστώς, οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατ’ επάγγελμα νταβατζήδες. Το ΕΠΑΜ Χανίων καλεί τους πολίτες όχι απλά να δείξουν κατανόηση στα μικροπροβλήματα που ενδεχομένως δημιουργηθούν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αντίθετα να κινηθούν ανάλογα στους δικούς τους χώρους εργασίας. Να οργανώσουμε, με σωφροσύνη και πνεύμα αλληλεγγύης γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μέχρι τη στιγμή που το σαστισμένο κυβερνητικό καθεστώς καταρρεύσει και κηρυχθούν εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός τούτη τη φορά δεν θα κάνει πίσω. Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates