15/11/12

Και ο Σκουλάκης, αντιμνημονιακός;

του Γιώργου Γυπάκη
Απεγνωσμένες προσπάθειες να "φανεί" αντιμνημονιακός κάνει ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης, που βλέπει την τάξη και το κόμμα που τον στήριζε να διαλύεται - και δε θα μείνει κανείς να υποστηρίξει την εκλογή του για δεύτερη τετραετία. Αλλά, "συναγωνιστή" Μανώλη η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι....
Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων που κατέστρεψαν τη χώρα, που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο το οποίο προέβλεπε τις σημερινές απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων, επιχειρεί σήμερα να παραπλανήσει το ανενημέρωτο και φιλοθεάμων κοινό των πασοκικών ΜΜΕ των Χανίων, χαρακτηρίζει  το νόμο ως αντισυνταγματικό και αρνείται να τον εφαρμόσει.
Και καλά κάνει. Αλλά κάπως αργά θυμήθηκε να κάνει αντίσταση.
Πρόκειται για το τρίτο "κρούσμα" αντιμνημονι-ασμού του Δημάρχου. Το δεύτερο ήταν η εντελώς εικονική "σύσκεψη" των θεσμικών φορέων για το λιμάνι της Σούδας, όπου παρουσίασε την άγονη πρότασή του για τη δημιουργία διαδημοτικού λιμενικού ταμείου προκειμένου να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Σούδας και να μην εκποιηθεί. Μια σύσκεψη στην οποία όσοι σύρθηκαν - χωρίς καμμία θέση, εκτός των άμεσα εμπλεκόμενων παραγόντων, σύρθηκαν μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις επικοινωνιακές ανάγκες του Δημάρχου, να δείξει τα "αντιμνημονιακά" του αντανακλαστικά.
Ολοι όμως αντιλαμβάνονται ότι, χάνοντας το λιμάνι, ο κ. Σκουλάκης χάνει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη μοναδική πολιτική που άσκησε ως τώρα: αυτή των κρουαζιερών!
Αλλά η πρώτη και καλύτερη φορά που ο κ.Σκουλάκης έπαιξε το ρόλο του αντιμνημονιακού, ήταν, κατά την πρώτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αυξηση των δημοτικών τελών, από την οποία θα μας μείνει αξέχαστη η σκηνή με τον ίδιο, όρθιο, να χτυπάει τα στήθια του φωνάζοντας με βροντερή φωνή "Δεν είμαι τροϊκανός! Δεν είμαι τροϊκανός!". Και στην ίδια συνεδρίαση μας έδειξε πως είναι κάτι χειρότερο: οι αυξήσεις στα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης φτάνουν τα 250% πάνω από τα τέλη για το ΕΕΤΗΔΕ που επέβαλλε η τρόϊκα! Και η πλάκα είναι,  ότι τώρα ετοιμάζεται να τα ξαναμειώσει, για να καρπωθεί το πολιτικό ώφελος! Για να πούν οι Χανιώτες ότι τους έκανε και χάρη! Μόνο ηλίθιοι μπορούν να τα πιστέψουν αυτά τα πράγματα!Βεβαίως, δε μας λέει τί θα κάνει όταν, για να δείξει έργο με ίδιους πόρους  (αφού δε θα υπάρχουν άλλοι) αναγκαστεί να αυξήσει τα δημοτικά τέλη έως και 40% (τόσο του δίνει το δικαίωμα το μνημόνιο).
Δε θα εκπλαγώ καθόλου, έχοντας ήδη δεί τόσους και τόσους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ - μεταξύ αυτών και τον πρώην Δήμαρχο Σούδας να προσεγγίζουν τον αντιμνημονιακό χώρο, αν σύντομα μάθω πως ο Σκουλάκης, θέλει κι αυτός να γίνει....Συριζαίος!
Το μόνο που θα μείνει για το Δήμαρχο των Χανίων, που σαν παλιά καραβάνα στην πολιτική ξέρει να εξαπατά το λαό, θα είναι τα  λεφτά του ΕΣΠΑ και του ταμείου, που επί τρία χρόνια προσπαθεί να αυγατίσει στερώντας τα από τις τσέπες μας και την ανάπτυξη του Δήμου, να τα ξοδέψει μαζεμένα σε έργα βιτρίνας και ρουσφέτια. Ετσι έκαναν πάντα οι συστημικοί Δημάρχοι,  έτσι θα συνεχίσουν. Εκτός κι αν τους κόψουμε τη φόρα.

1 σχόλιο:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates