14/11/12

Χρηματοδότηση των μελετών ΓΠΣ Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας

Τη μερική χρηματοδότηση των μελετών του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) Ακρωτηρίου και του αντίστοιχου ΓΠΣ της Νέας Κυδωνίας, με το ποσό των 120.751,85 € και 98.779,95 € αντίστοιχα – μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Ολοκλήρωση Πολεοδομικού Σχεδιασμού» -  ενέκρινε με σχετική απόφαση του ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Ευ. Λιβιεράτος, κατόπιν παρέμβασης του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Τη χρηματοδότηση των εν λόγω μελετών, είχε ζητήσει ο κ. Σκουλάκης με σχετική επιστολή που είχε αποστείλει προς τον κ. Λιβιεράτο στα μέσα Ιουλίου καθιστώντας του σαφές ότι «για τον Δήμο Χανίων, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ολοκλήρωση του Χωροταξικού – Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ως το μοναδικό εργαλείο για μια αειφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει και τα τρία Γ.Π.Σ. που τον αφορούν (Ελ. Βενιζέλου - Θερίσου – Σούδας, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας), απαιτείται να εξασφαλίσει πλέον – μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη – το συνολικό ποσό των 1.442.696,75 €».




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates