14/11/12

Συλλογική αγωγή του ΕΠΑΜ ενάντια στα εκκαθαριστικά της ΔΕΗ

Ανακοίνωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου
To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τους πολίτες, στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα ενάντια στη νέα Κατοχή, να αντισταθεί στις παρανομίες της συνεργαζόμενης με το κράτος - παρακράτος ΔΕΗ, που μαζί, σε αγαστή συνεργασία, έχουν βάλει στόχο την πλήρη αφαίμαξη του ιδρώτα των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους πολίτες κάθε ηλικίας και εισοδήματος να αντισταθούν, με την άρνησή τους να πληρώσουν τα άδικα και παράνομα χαράτσια. Επιπλέον καταγγέλλουμε τη ΔΕΗ για τις παράνομες και ύπουλες χρεώσεις που κάνει στους λογαριασμούς του ρεύματος. Το ΕΠΑΜ (βλ. δημοσίευμα στην Κυριακάτικη εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», φύλλο της 11ης Νοεμβρίου 2012) θα συμμετέχει στην αγωγή που ξεκινά άμεσα η εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» κατά της ΔΕΗ για τις παράνομες αυτές χρεώσεις της και καλεί τους πολίτες που έχουν υποστεί τέτοιες κλοπές του εισοδήματος τους να συνεργαστούν με την κίνηση αυτή, αποστέλλοντας φωτοτυπία του λογαριασμού τους.


Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν να στηρίξουν με το κουτσουρεμένο εισόδημά τους το υποταγμένο στους δανειστές καθεστώς. Για το σκοπό αυτό, μπορούμε να απευθυνόμαστε σε μια τράπεζα και εκεί να πληρώνουμε μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, εξαιρώντας το χαράτσι. Στη συνέχεια φωτοτυπούμε την απόδειξη πληρωμής στην τράπεζα, καθώς επίσης και την κύρια σελίδα του λογαριασμού της ΔΕΗ. Κάθε Τρίτη 10 – 12 το πρωί το ΕΠΑΜ Χανίων θα βρίσκεται έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (Λίμνη Τσόντου). Εκεί καλούνται οι πολίτες να προσκομίζουν αυτά τα δύο φωτοαντίγραφα στα μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και να υπογράφουν τη δήλωση σύμφωνα με την οποία κάνουμε σαφές στη ΔΕΗ ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά μόνο την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι, το οποίο θεωρούμε παράνομο και άδικο και επιπλέον, λόγω της κρίσης αδυνατούμε να το καταβάλλουμε.

Τα έγγραφα που θα παραλαμβάνονται θα κατατίθενται άμεσα στη ΔΕΗ και θα λαμβάνεται αριθμός πρωτοκόλλου. Επισημαίνουμε εξάλλου ότι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος εξαίρεσης από το χαράτσι στην εφορία. Επίσης, καταγγέλλουμε την ΔΕΗ καθώς, όσον αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του περσινού εκκαθαριστικού σημειώματος (οικονομικό έτος 11-εισοδήματα 10), πράγμα που στη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν ανταποκρίνεται πλέον στο πραγματικό εισόδημά του. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων που είναι τα: 2821704040 και 6970067840.


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ και ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates