1/11/12

Με την ευκαιρία...επανέρχεται κι η MAMIDOIL στη Σούδα

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ετσι φαίνεται πως, με τα μνημόνια να αδυνατίζουν όλο και περισσότερο τις κοινωνικές αντιστάσεις, και με τη χώρα παραδομένη στην ασυδοσία των πάσης φύσεως μονοπωλίων εις βάρος του τόπου, η ΜAMIDOIL βρήκε την ευκαιρία να παρακάμψει τη νομιμότητα και να περάσει με fast track την επένδυση στο Πλατάνι της Σούδας.
Ομως οι ομάδες πολιτών της Σούδας επαγρυπνούν και καλούν το Δήμο να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του πρώην Δήμου Σούδας και το δίκαιο των κατοίκων της ζητώντας από τους δημοτικούς παράγοντες να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία.

  
Προς κ.Μιχαηλάκη Χρήστο Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σούδας

Κοινοποίηση :κ. Αμπαδιωτάκη Λ., Αντιδήμαρχο Χανίων, κα. Χατζηδάκη Χρ., Αντιδήμαρχο Χανίων Τοπικοί Εκπρόσωποι Δημοτικής Κοινότητας Σούδας, Τοπικής Κοινότητας Απτέρων, Τοπικής Κοινότητας Τσικαλαριών
Θέμα: Ενημέρωση δημοτών σχετικά με την εγκατάσταση αποθηκών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι.Σούδα,
01-11-2012

Κύριε Πρόεδρε,

Πρόσφατα ανακινήθηκε το γνωστό θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας αποθήκης πετρελαιοειδών καυσίμων μέσα στον κλειστό κόλπο της Σούδας. Συγκεκριμένα, στις 9 Οκτωβρίου 2012 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πληρωμένη καταχώρηση του εκπροσώπου της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL κ. Κυριάκου Μαμιδάκη. Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2012 στο διαδικτυακό ιστότοπο capital.gr αναρτήθηκε ενυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Ιδού η… Σούδα κύριε Χατζηδάκη».

Και τα δύο αυτά κείμενα προτρέπουν τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην έγκριση της υλοποίησης της επένδυσης του ομίλου Μαμιδάκη που εκκρεμεί δέκα χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αδειοδότησης. Ζητούν από τον υπουργό να παρακάμψει τις αρμόδιες υπηρεσίες που καθυστερούν και να επιβάλει στους ‘ενοχλητικούς’ δημοσίους υπαλλήλους που επιμένουν στη νόμιμη οδό, να εγκρίνουν άμεσα την επένδυση.

Τόσο η χρονική στιγμή που εμφανίζεται ξανά το θέμα, όσο και ο τρόπος που προβάλλεται και μεθοδεύεται καθώς και οι γνωστές συναντήσεις των εκπροσώπων της εταιρείας με το Δήμο Χανίων, μας δημιουργούν εύλογα μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά.

Οι πολίτες των Χανίων και κυρίως εμείς, οι κάτοικοι της Σούδας, γνωρίζουμε και θυμόμαστε πολύ καλά τον αγώνα που έχει γίνει στο παρελθόν από τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Σούδας, καθώς και τις τεκμηριωμένες και έγκριτες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας των κατοίκων και του Δήμου Χανίων, οι οποίες αναφέρονται στις ελλείψεις, τους κινδύνους και τις επιπτώσεις αυτής της επένδυσης. Είναι προφανές ότι οι άδειες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου δεν έχουν παραχωρηθεί επειδή προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία – η οποία, θέλουμε να πιστεύουμε οτι ισχύει εξίσου για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Επειδή το μέλλον του τόπου μας αφορά εμάς και τα παιδιά μας, ζητούμε από τη δημοτική αρχή των Χανίων να ενημερώσει -όπως οφείλει- άμεσα με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες τους κατοίκους της Σούδας και των Χανίων. Υπενθυμίζουμε πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σούδας κ. Αμπαδιωτάκης δεσμεύτηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σούδας να κάνει πλήρη ενημέρωση για το θέμα .

Με εκτίμηση,
Πρωτοβουλία κατοίκων πρώην Δήμου Σούδας
Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του κόλπου της Σούδας «Η Ακταία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates