9/12/12

Ημέρα Επιστήμης στο 8ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

 Ανοιξαν πόρτες στις θετικές επιστήμες για περισσότερα από 1000 παιδιά που πέρασαν από τις τάξεις του 4ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, όπου πραγματοιποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης 2012 για παιδιά του Δημοτικού." Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το σχολικό  συγκρότημα μετατράπηκε σε ένα τεράστιο εργαστήριο όπου τα παιδιά εκτελούσαν υπό την επίβλεψη έμπειρων πειραματικών πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές χημείας, φυσικής αλλά και βιολογίας.
Αλλά το ενδιαφέρον τράβηξαν οι  επιδείξεις διάφορων εφαρμογών ρομποτικής με τα...χαριτωμένα ρομπότ του Πολυτεχνείου Κρήτης να χορεύουν και να παίζουν ποδόσφαιρο όπως  και ο ψηφιακός Καραγκιόζης. Γονείς και παιδιά έβγαιναν κατενθουσιασμένοι από την αίθουσα παρουσιάσεων του σχολείου μετά από  εντυπωσιακές επιδείξεις πειραμάτων που παρουσίασαν παραστατικά οι εκπαιδευτικοί του ΕΚΦΕ Χανίων, που διάνθισαν την παρουσίαση των πειραμάτων με χιουμοριστικά σκετσάκια . Στο ισόγειο του σχολείου  λειτούργησε η έκθεση “Junior Επιστήμονες 2012” με εργασίες από τους μαθητές του Σχολείου που είχαν ως θέμα τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική.
"Η προστιθέμενη αξία και εκπαιδευτική συμβολή της εκδήλωσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική αλλά κυρίως την αγάπη μας για τα παιδιά. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν θα υπηρετούν μία εποικοδομητική διδακτική προσέγγιση με στόχο τον την "ανακάλυψη" και “κατασκευή” νέας γνώσης αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης" αναφέρουν οι διοργανωτές. 
Η «Ημέρα Επιστήμης 2012» διοργανώθηκε από

  • Σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 8ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Χανίων,
  • Ε.Κ.Φ.Ε Χανίων (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χανίων),
  • Πολυτεχνείο Κρήτης
Εργ. Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής, Τμήμα ΜΠΔ
Εργ. Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Ευφυών Υπολογιστικών Συστημάτων, Τμήμα ΗΜΜΥ
Εργ Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων, Τμήμα ΗΜΜΥ
Εργ. Υδατικής Χημείας, Τμήμα ΜΗΠΕΡ
  • Σύλλογο δασκάλων 8ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Χανίων.
Οι θεματικές παρουσιάσεις ήταν:
Η μαγεία του νερού (Πολυτεχνείο Κρήτης), Χημεία-Βιολογία (ΕΚΦΕ Χανίων), Φυσική (ΕΚΦΕ Χανίων), Φθορισμός στο σκοτάδι (Πολυτεχνείο Κρήτης), Ρομποτικά αυτοκίνητα (Πολυτεχνείο Κρήτης), Ρομποτικός Χορός και Ρομποτικό Ποδόσφαιρο (Πολυτεχνείο Κρήτης), Ψηφιακός καραγκιόζης (Πολυτεχνείο Κρήτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates