4/12/12

Ξεκινάει ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού της Σούδας

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωμένοι, ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του νομού Χανίων είναι, όσοι ανταποκρίθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σούδας. Στην ανοικτή Συνέλευση ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού που πραγματοποιήθηκε, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να "παραπλανήσουν" τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, υποβαθμίζοντας τον κίνδυνο να χαθεί αμετάκλητα ένα μεγάλο μέρος της λιμενικής χερσαίας ζώνης της Σούδας ή εκτρέποντας τη συζήτηση σε άλλο θέμα, όπως η δημιουργία "διαλιμενικού ταμείου". Ο Πρόεδρος  του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπροκαλάκης αναφέρθηκε στα έσοδα του λιμανιού λέγοντας πως το λιμάνι της Σούδας "χρηματοδοτεί" και τα υπόλοιπα λιμάνια του νομού και τόνισε πως αν εκποιηθεί τμήμα της χερσαίας ζώνης που αποφέρει έσοδα, το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο θα καταρρεύσει και δε θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στα υπόλοιπα λιμάνια του νομού. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει καταθέσει για τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου Δυτικής Κρήτης.   Το θέμα κράτησαν στη σωστή του διάσταση τα μελη της πρωτοβουλίας όσο και οι παριστάμενοι πολίτες, εκπρόσωποι αντιμνημονιακών ομάδων και φορέων όπως τοπικές Συνελεύσεις των Χανίων, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας των Χανίων. Από τη Συνέλευση προέκυψε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 , στο Πολύκεντρο Σούδας, οι παρευρισκόμενοι φορείς και συλλογικότητες στην ανοικτή συγκέντρωση με θέμα «το μέλλον του λιμανιού της Σούδας», συνυπογράφουμε τα παρακάτω:

Επειδή
  1. Η παραχώρηση στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ του λιμανιού της Σούδας ως δημόσια περιουσία, προσκρούει στις αρχές του ελληνικού Συντάγματος και πραγματοποιήθηκε χωρίς δημόσια διαβούλευση και ερήμην της κοινωνίας,
  2. Πιστεύουμε οτι, πέρα από αποσπασματικές και ως εκτούτου ατελέσφορες κινήσεις, δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη συνολική προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίηση του λιμανιού της Σούδας,

Συμφωνούμε
  1. Κατ’αρχήν να απαιτήσουμε τη ματαίωση της παραχώρησης του λιμανιού στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ και οποιαδήποτε ενέργεια που θα αποσκοπεί στην πώληση αυτού.
  2. Να εξαντλήσουμε κάθε δημοκρατική διαδικασία με στόχο την συνεχή ενημέρωση και τη καλόπιστη διαβούλευση με φορείς και πολίτες.
  3. Να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας,τα μέλη της οποίας θα συνεργαστούν στην επεξεργασία των προτάσεων που θα προκύψουν, με απώτερο στόχο την διαμόρφωση κοινού πλαισίου που θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη λύση στο θέμα του λιμανιού της Σούδας προς όφελος της κοινωνίας.
  4. H μη αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου για την ομαλή εξέλιξη των προγραμματισθέντων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates