7/1/13

Νομιμοποιώντας τις πολιτικές δολοφονίες

του Γιώργου Γυπάκη
Εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, συνεχίζω να κρατάω στα αρχεία μου εκείνο το άρθρο που μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, ένα άρθρο που δεν θα τολμούσε κανείς άλλος να γράψει παρά κάποιος που έχει την κάλυψη μιας παγκόσμιας ηγεμονίας. Ο πρωην Σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον, Τζώρτζ Στεφανόπουλος, έγραφε στο Newsweek το Νοέμβριο του 1997, ένα άρθρο - μεγάλης βαρύτητας και συμβολής - ένα άρθρο που θέσπιζε την ηθική νομιμοποίηση της πολιτικής δολοφονίας,  ως μέσο εξόντωσης των πολιτικών εχθρών της Αμερικανικής Κυβέρνησης - στην περίπτωση που οι εχθροί αυτοί βαφτίζονταν και εχθροί του αμερικανικού λαού. Εχει τίτλο "Γιατί πρέπει να σκοτώσουμε το Σαντάμ Χουσείν".
Μη νομίζει ο αναγνώστης ότι συμφωνώ με τη λογική του άρθρου που προφανώς εντάσσεται στον παραλογισμό και την αλλαζονεία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Αλλά, αναγκάζομαι να αποδεχτώ τους ισχυρισμούς του ως...ισχύοντες, αφού προέρχονται από τόσο επίσημα χείλη. Εξάλλου, μετά από τόσα χρόνια, οι αρχές που έθεσε αυτό το άρθρο μπαίνουν ξανά και ξανά σε εφαρμογή.
Το άρθρο με δυό λόγια, δικαιολογεί μια εντολή πολιτικής δολοφονίας στο όνομα των συμφερόντων ενός λαού και της προστασίας της ασφάλειας και του τρόπου ζωής του. Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος να ήταν ο Σαντάμ, με την ίδια λογική όμως που δε θα δίσταζε η αμερικανική κυβέρνηση να στοχοποιήσει οποιονδήποτε άλλον ηγέτη δεν της αρέσει, θα μπορούσε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, ή ένας λαός δια της φυσικής του ηγεσίας, να στοχοποιήσει οποιονδήποτε θεωρεί ότι καταστρέφει τον τρόπο ζωής του. Πόσο μάλλον, όταν αυτός ο λαός καλείται να υπερασπιστεί, εκτός από τον τρόπο ζωής του (που μοιάζει πολύ με τον αμερικάνικο) την ίδια του την ύπαρξη, την εθνική του ταυτότητα, την πληθυσμιακή του διατήρηση και τελικά το Σύνταγμά του, την Εθνική και Λαϊκή του κυριαρχία.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Τζωρτζ, και πέστε μου αν έχω δίκιο.
Για όσους δεν ξερουν καλά αγγλικά, προσπαθείστε να καταλάβετε τη μετάφραση του google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates