7/1/13

Τώρα η Ευρώπη γνωρίζει ποιός φταίει για το Ελληνικό ζήτημα

του Γιώργου Γυπάκη
Τώρα όλοι στην Ευρώπη γνωρίζουν, πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ωφείλεται στο απατεωνίστικο ταπεραμέντο και στην τεμπελιά των Ελλήνων -όπως τους είχε διαβεβαιώσει ο ΓΑΠ- αλλά στην ανοχή τους, απέναντι στη διαφθορά. Η συνεχείς "κρούσεις" από ξένα μέσα ενημέρωσης όπως το Der Spiegel, το πρακτορείο Reuters και το Stern, που περιγράφουν σε διεθνές κοινό μιαν άλλη πραγματικότητα για την Ελλάδα από αυτήν που περιέγραφαν τα προηγούμενα δύο χρόνια, αυτήν που γνωρίζουμε κι εμείς: ότι η Ελλάδα είναι ενα φέουδο μερικών οικογενειών που ελέγχουν το δημόσιο χρήμα, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς, ότι πίσω από κάθε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης (και πιο πριν) βρίσκεται πάντα μια σκαιώδης κυβέρνηση- είτε της Siemens, είτε του Κόκκαλη, είτε του Μπόμπολα, είτε των Λαμπράκηδων, είτε των Βαρδινογιάννηδων κ.ο.κ. και ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση που να μην ήταν βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Αν λοιπόν το κλίμα για τη χώρα μας "άρχισε να αλλάζει" αυτό σίγουρα δεν ωφείλεται στις "προσπάθειες" του Σαμαρά και του Στουρνάρα, αλλά στην ερευνητική δουλειά, ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να πουν  στους Ευρωπαίους πολίτες ποιός πραγματικά δημιούργησε το πρόβλημα στην Ελλάδα και ποιός συνεχίζει να το συντηρεί. Αυτός είναι ο λόγος, πιστεύω, που θα δούμε σύντομα την εμπιστοσύνη πολλών ευρωπαίων εταίρων, να μεταστρέφεται πλήρως, από τους έλληνες πολιτικούς που ως τώρα στήριζαν γνωρίζοντας την ανικανότητά τους - σε κείνους που στη διεθνή κοινή γνώμη παρουσιάζονται άφθαρτοι και δικαιωμένοι, όπως ο Τσίπρας και το επιτελείο του. Κι αυτό γιατί παρά τη συν-εταιρικότητα που συνεχίζει να υπάρχει μεταξύ των πιο διεφθαρμένων ηγετών της Ευρώπης - θα πρέπει κάποια στιγμή να διατηρηθούν ισσοροπίες, ανάμεσα στους λαούς και τις κυβερνήσεις, για να αποφευχθεί μια γενικευμένη εξέγερση. Κι επειδή, κάποια στιγμή, η εξαιρετικά χαμηλή εκτίμηση που είναι εμφανέστατη από την πλευρά των υπολοίπων ευρωπαίων ηγετών προς τους έλληνες ομόλογούς τους κατά τη διάρκεια των eurogroup  και των άλλων συναντήσεων κορυφής, θα καταλήξει σε οριστικό "διαολόσταλμα".
Ισως τους πάρει ακόμα λίγον καιρό, αλλά σύντομα θα καταλάβουν οι Γερμανοί και οι άλλοι, πως δεν υπάρχει όριο αναξιοπιστίας στους έλληνες συνομιλητές τους,  όπως θα καταλάβουν πως ο ελληνικός δεν είναι ένας λαός που παλεύεται με τη λογική και τον εξορθολογισμό, ούτε τιθασεύεται με κανονισμούς στρατοπέδων συγκεντρώσεως.
Η ιστορία νομίζω, θα καταγράψει αργότερα με ψυχραιμία, το μέγεθος της εθνικής προδοσίας για την οποία ευθύνονται πολλές δεκάδες πολιτικοί, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, που σήμερα διαφεύγουν της τιμωρίας, εξαιτίας της προστασίας που τους εξασφάλισαν οι νόμοι του αρχιερέα της βρωμιάς ευάγγελου βενιζέλου. Και οι οποίοι θα έπρεπε να τιμωρηθούν, ως διαπράττοντες εσχάτη προδοσία σε καιρό πολέμου. Από έκτακτα ειδικά δικαστήρια.
Στο μεταξύ όμως, όλοι αυτοί, θα πρέπει να μπουν στο στόχαστρο της μόνης εναπομείνουσας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, δηλαδή της λαϊκής. Και θα μπορούσε, ο εμπρησμός των σπιτιών του Μπόμπολα στα Σφακιά να αποτελεί ένα δείγμα τέτοιας δικαιοσύνης, απέναντι στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί ενάντια σε τοπικές κοινωνίες, όπως της Χαλκιδικής και της Κερατέας. Στα Χανιά, πρόλαβε ήδη να κάνει αρκετούς εχθρούς ο όμιλος που έχει εμπλακεί με το μπλοκάρισμα της επέκτασης του αεροδρομίου αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων (και όχι μόνο).
Αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό, θυμίζει πιο πολύ μαφιόζικη, πληρωμένη προβοκάτσια που έχει στόχο να πλήξει συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες ανθρώπων, μεταξύ αυτών και ο αντιμνημονιακός Δήμαρχος Σφακίων. Δεν αποκλείω καθόλου οι Μπόμπολες να έκαψαν οι ίδιοι τα σπίτια τους για να το παίξουν θύματα τη στιγμή που όλος ο κόσμος αρχίζει να τους βλέπει σαν θύτες...
Αργά ή γρήγορα, ο κόσμος που αλλάζει, θα πάρει μαζί του και τα παλιά τζάκια. Αιωνόβιες πολιτικές οικογένειες, επιχειρηματικές δυναστείες και την αφρόκρεμα της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ, στο κέντρο και στην επαρχία. Στην Αθήνα και στα Χανιά. Ουδείς αναντικατάστατος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates