13/2/13

Μετά από χρόνιους αγώνες του κοινωνικού κινήματος - στο Δήμο Χανίων περνάει η ιδιοκτησία των Αγ. Αποστόλων

«Ιστορική ημέρα για το Δήμο Χανίων» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης την σημερινή, με αφορμή την υπογραφή της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (Ετ.Α.Δ) στο Δήμο Χανίων καθώς όπως τόνισε «ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας και των φορέων των Χανίων, το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή διεκδίκησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και έφερε εις πέρας επιτυχώς»
Και πράγματι,  όλοι θυμόμαστε τους χρόνιους αγώνες της "Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων" επιστέγασμα των οποίων αποτελεί η επιτυχία αυτή. Ετσι, ο κ. Σκουλάκης (που ως βουλευτής ουδέποτε στήριξε το αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας για τους Αγ. Αποστόλους) παρουσιάζεται σήμερα ως σωτήρας της πόλης.


Η παράδοση του φακέλου και των στοιχείων του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων στο Δήμο Χανίων έγινε χώρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Χανίων από κλιμάκιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (Ετ.Α.Δ.) με επικεφαλής τον Διευθυντή Διαχείρισης Περιουσίας της Ετ.Α.Δ. κ. Μανώλη Βαλσαμή, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ όλες τις παρατάξεις και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Η Δημοτική Αρχή Χανίων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της περιοχής για την ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ξεκίνησε - από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της - έναν πολύ δύσκολο αγώνα διεκδίκησης ώστε η περιοχή των Αγ. Αποστόλων να παραμείνει ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, αγώνας ο οποίος σήμερα δικαιώνεται» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων. «Η περιοχή των Αγίων Αποστόλων, συνολικής έκτασης 456 στρεμμάτων θα παραμείνει ελεύθερη για κάθε πολίτη και επισκέπτη του τόπου μας, ένας φυσικός πνεύμονας πρασίνου, ψυχαγωγίας, άθλησης και αναψυχής. Αυτή η γη είναι πλέον δική μας» ανέφερε ο Μ. Σκουλάκης.

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή τονίζοντας ότι «περιλαμβάνει την προστασία και ανάδειξη των Αγίων Αποστόλων σε περιβαλλοντικό, οικολογικό, πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο του Δήμου μας, με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τόπου μας».


Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Διαχείρισης Περιουσίας της Ετ.Α.Δ. κ. Μανώλης Βαλσαμής, αναφέρθηκε στις σημαντικές πιέσεις που ασκήθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή για την μεταβίβαση του ακινήτου, επισημαίνοντας ότι «αν και η άποψη μας ήταν μη σύμφωνη με την παραχώρηση στο Δήμο, εντούτοις ο Δήμαρχος Χανίων με την επιμονή του και τις συνεχείς πιέσεις μας έπεισε ότι αυτό το ακίνητο θα ήταν περισσότερο χρήσιμο υπό την σκεπή της Αυτοδιοίκησης και γι’ αυτό σήμερα το παραδίδουμε πιστεύοντας ότι ο Δήμος Χανίων θα το διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .
Πολύ σημαντικό γεγονός για το Δήμο Χανίων χαρακτήρισαν με τη σειρά τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Δημοτικής Αντιπολίτευσης το γεγονός της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγνωρίζοντας οφέλη που θα υπάρξουν για όλη την κοινωνία και τους πολίτες των Χανίων από αυτή την πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates