13/2/13

Ολη η Ιεράπετρα βρέθηκε στους δρόμους

Μαθήματα αγώνα έδωσαν οι Ιεραπετρίτες σ΄ όλους τους Κρητικούς και τους συνέλληνες της επαρχίας. Με μια κινητοποίηση που δεν έχει προηγούμενο, κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα τους ενάντια στην πολιτική της Χούντας, την πολιτική που καταστρέφει την πόλη τους και τις ζωές τους.

Πηγή: http://radiolasithi.gr
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή, παλμό και δυναμική, το συλλαλητήριο της Τρίτης στην Ιεράπετρα. Πολίτες απ΄ άκρη σ' άκρη του Δήμου, ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα χωριά, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κληρικοί, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητικός κόσμος, ηλικιωμένοι, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 9.000 κόσμο που διαδήλωνε με τρόπο ειρηνικό για την ερημοποίηση της, όπως ανέφεραν και οι ομιλητές και για να μεταφέρει το μήνυμα σε εκείνους που αποφάσισαν την αποψίλωση των βασικών υπηρεσιών.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκπρόσωπος των φοιτητών του Α.Τ.Ε.Ι Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας και η πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτών. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του νομού Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστής Δερμιτζάκης.
Όλοι στις ομιλίες τους συμπεριέλαβαν την αγανάκτηση και το θυμό για την κατάργηση των υπηρεσιών από την πόλη, την αγωνία για το μέλλον αυτών που έχουν μείνει αλλά πάνω απ' όλα τη διεκδίκηση που πρέπει να γίνει για να μην υποβαθμιστεί κι άλλο το Νοσοκομείο και να παραμείνει το Α.Τ.Ε.Ι στην πόλη.
Αμέσως μετά οι πολυπληθείς διαδηλωτές κατευθύνθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και είχε μήκος 1 χιλιομέτρου.
Στο τέλος, όλοι έδωσαν ραντεβού για το βράδυ της επόμενης μέρας στη συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα για να καθοριστούν οι νεότερες κινητοποιήσεις.
Από το πρωί έως αργά το μεσημέρι όλα τα καταστήματα έμειναν κλειστά καθώς και τα σχολεία, όλες οι τράπεζες και οι υπηρεσίες.
Τέλος, αμέσως μετά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναχώρησε για την Αθήνα, όπου θα συμμετέχει στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Παιδείας για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates