6/2/13

Προληπτική δράση ιατρικής φροντίδας σε μαθητές: Κάλεσμα από το Δήμο Χανίων σε γιατρούς για εθελοντική προσφορά

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο “Το χαμόγελο του παιδιού”, πρόκειται να υλοποιήσει δράση προληπτικής ιατρικής με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους μαθητές.

Για την υλοποίηση της δράσης, διατίθεται από τον Σύλλογο “Χαμόγελο του Παιδιού” κινητό πολυϊατρείο, στελεχωμένο από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, ωτορινολαρυγγολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο.


Για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, απευθύνει κάλεσμα προς όσους παιδίατρους, οφθαλμίατρους και νοσηλευτές επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω δράση, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη διενέργεια προληπτικού ιατρικού ελέγχου στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου μας.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, «ο Δήμος Χανίων έχοντας ως δεδομένο ότι η πρόληψη σώζει ζωές, προσφέρει τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων σε μαθητές κυρίως σε εκείνους με μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικών, οικονομικών και άλλων φραγμών. Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαδοθεί η αναγκαιότητα της πρόληψης σε όλες τις ηλικίες και για αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις ουσίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Δήμος Χανίων, παρά τις γενικότερες οικονομικές δυσκολίες, βρίσκεται δίπλα στους δημότες του».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 11 έως και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, κατά τις ώρες 8:30 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. Το πολυϊατρείο θα σταθμεύει στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από τη Δευτέρα 11/2 μέχρι και την Πέμπτη 14/2, στο Δημοτικό Κατάστημα Σούδας από την Παρασκευή 15/2 μέχρι και την Κυριακή 17/2 και στο Γήπεδο Μοναχής Ελιάς Βαμβακόπουλου από τη Δευτέρα 18/2 μέχρι και την Τετάρτη 20/2.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο της Αντιδημάρχου αρμόδιας σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλας Χατζηδάκη, τηλ. 2821341626 και κινητό 6979790009, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση t-paideia@chania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates