7/2/13

Τη συνέχιση του προγράμματος της «Κοινωφελούς Εργασίας» ζητά ο Μ. Σκουλάκης: με επιστολή του στον υπουργό Γ. Βρούτση

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την παράταση/συνέχιση του προγράμματος της «Κοινωφελούς Εργασίας», που ήδη υλοποιούν οι Δήμοι ως συμπράττοντες φορείς σε συνεργασία με φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τεκμηριώνοντας και διεκδικώντας τη συνέχιση της χρηματοδότησης αυτών από ευρωπαϊκούς πόρους, ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.


Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων, μέσω των προγραμμάτων της «Κοινωφελούς Εργασίας» οι Δήμοι όλης της χώρας έχουν μπορέσει έως σήμερα να υλοποιήσουν μια σειρά από σημαντικά έργα και δράσεις όπως:

  • έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας (π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδασώσεις, κ.α.)
  • δράσεις δασοπροστασίας και φύλαξης περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητας παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ.
  • ενίσχυση υπηρεσιών φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ.
  • ενίσχυση κοινωνικών δράσεων όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, κ.α.
  • δράσεις για παιδιά και νέους, προγράμματα μαζικής άθλησης, κ.α.
  • δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • δράσεις ενίσχυσης της τουριστικής πληροφόρησης 

“Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς το εν λόγω προσωπικό κοινωφελούς χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα τελευταία δύο χρόνια το τακτικό (μόνιμο) προσωπικό των Δήμων όλης της χώρας αποψιλώνεται συνεχώς λόγω των αθρόων αποχωρήσεων αυτού”, τονίζει ο κ. Σκουλάκης.

Προσθέτει επίσης πως είναι ενδεικτικό, ότι, “από τον Δήμο Χανίων έχουν αποχωρήσει, τα έτη 2011 και 2012, 85 μόνιμοι υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός των υπαλλήλων που πρόκειται να αποχωρήσουν εντός του 2013 ξεπερνά τα 30 άτομα, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, δεδομένης και την αναστολής προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τους ΟΤΑ”.

Η επιστολή του κ. Σκουλάκη κοινοποιείται στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κα. Άννα Δαλλαπόρτα, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης,
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

View My Stats

Twitter Updates